prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Osnovna škola Koprivnički Ivanec eTwinning škola – prvaci koji predvode ostale škole uključene u eTwinning

Nekoliko dana prije Godišnje nacionalne eTwinning konferencije koju organizira Agencija za mobilnosti i programe Europske unije u srijedu, 11. studenog 2020. godine, u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec, koja je ove godine ušla u eminentno društvo među više od 200.000 eTwinning škola, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, upriličen je kratki edukacijsko promotivni događaj kojim su vidljivo istaknuli zastavu eTwinning škole kao i pripadajuće promotivne materijale, koji već na samom ulazu u školu privlače pozornost i pokazuju koliko je i djelatnicima i učenicima važan status eTwinning škole kao i samog eTwinninga, kao dijela Erasmus programa u kojem sudjeluju već nekoliko godina.  

Iz Škole žele podsjetiti da eTwinning nudi platformu za odgojno-obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare) koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva i postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. eTwinning se uspješno integrirao u Erasmus+, program Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. 

Cilj stjecanja Oznake nije natjecanje, već provođenje aktivnosti: eTwinning škole nisu “pobjednici nad drugima”, već prvaci koji predvode ostale škole uključene u eTwinning. Njihova uloga je da poticati i usmjeravati ostale škole na postizanje iste razine. To se može postići otvaranjem vrata i dijeljenjem metoda, ideja i prakse.

Osnovna škola Koprivnički Ivanec jedina je škola u Koprivničko-križevačkoj županiji s tim statusom, a prilikom svečanosti postavljanja zastave ravnateljica Škole, gđa Kristina Furkes učenicima je i djelatnicima naglasila: “Neizmjerno mi je drago što su marljivost i kreativnost učitelja i učenika naše Škole prepoznate u eTwinning svijetu te da je našoj Školi za školsku godinu 2020./2021. dodijeljena oznaka eTwinning škole. Biti referentna točka za svoju lokalnu zajednicu kao i model za druge škole istovremena je sinergija odgovornosti i golemog uspjeha. To je odraz našeg napredovanja, a važnost i vrijednost eTwinninga ugrađujemo u nastavni proces kao i u čitav niz drugih unutarnastavnih i izvannastavnih sadržaja”.

Učenici i učitelji, uključeni u rad na eTwinning projektima osobito su ponosni i radosni radi dobivanja ovoga statusa, a tome u prilog govori i činjenica kako je i ove školske godine Osnovna škola Koprivnički Ivanec pokrenula novi međunarodni projekt CRAFT (CReateAFairyTale) s partnerima iz Španjolske, Portugala, Turske i Hrvatske.  eTwinneri učitelji Škole su: Branka Stančin-Levanček, Jasmin Kadrić, Renata Glavica, Irena Rakuša, Selma Varović, Tomislav Novak, Josip Kovačić i stručni suradnici Josip Ferlindeš i Matea Sodar.

“Zahvalni smo što smo, kao dobri primjeri eTwinninga, prepoznati na razini Europe te svojim uspjehom stvaramo mrežu vodećih škola u eTwinning sustavu”, zaključila je svečanost ravnateljica Furkes.