prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Otvoren peti Dječji festival Tobogan

Peto izdanje Dječjeg festivala Tobogan u Rijeci otvoreno je 24. lipnja ispred Dječje kuće u kvartu kulture Benčić, a tijekom festivala bit će, među ostalim, organiziran niz radionica na kojima će djeca imati priliku kreativno se izražavati.

Festival će se odvijati prvi put u novoizgrađenoj Dječjoj kući, a trajat će do 7. srpnja 2021. godine. Odvija se s idejom priređivanja aktivnih ferija za djecu, a nastao je u okviru projekta Europske prijestolnice kulture, kao dio programskog pravca Dječja kuća.

Program Tobogana osmišljavaju četiri gradske ustanove u kulturi, Art-kino, Gradska knjižnica Rijeka, Gradsko kazalište lutaka Rijeka i Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Donosi preko 40 programa s 22 radionice, šest vođenih šetnji Rijekom, gaming turnir, dvije pričaonice, filmske projekcije, lutkarske predstave i druga događanja.

Središnji element festivala su radionice na kojima djeca mogu učiti izrađivati stripove, lutke, rukotvorine, sudjelovati u radionicama dizajniranja, kreativnog pisanja, stvaranja filma, crtanja, fotografiranja i drugog.

Festival se održava uz pridržavanje svih aktualnih epidemioloških mjera.