prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svjetski dan čitanja naglas

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana čitanja naglas, učenici 3. b razreda Osnovne škole Jurja Dobrile iz Rovinja imali su priliku odmjeriti čitalačke vještine na engleskom jeziku na način da su bili podijeljeni u grupe po četiri učenika, a svaka je grupa izabrala jednu knjigu svog omiljenog autora Dr Seussa („Green Eggs and Ham“; „Hop on Pop“, „One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish“; „I can read with my eyes shut“).

Svako dijete je imalo priliku pročitati jedan odlomak iz odabrane knjige, nakon čega je svaka grupa izabrala najboljeg čitača unutar svoje grupe. Pobjednici svake grupe su se potom natjecali u finalu u kojem  je cijeli razred imao priliku poslušati njihova čitanja na engleskom jeziku i izabrati najčitača koji je dobio priznanje i slatku nagradu.

U Europskoj godini vještina učenike se potiče na usvajanje novih vještina, od praktičnih do osobnih i socijalnih, a čitanje je svakako jedna od temeljnih vještina koju treba kontinuirano promicati od najranije dobi.

Iako je engleski bio izazov za neke učenike, njihova predanost i entuzijazam bili su vidljivi tijekom cijelog trajanja aktivnosti. Ova aktivnost nije bila samo prilika za poticanje čitalačkih vještina među učenicima već je naglasila važnost razumijevanja različitih jezika i kultura, što potiče internacionalizaciju ustanove, a to je jedan od ciljeva Erasmus akreditacije koja je školi dodijeljena za razdoblje od 2021. do 2027. godine.