prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
hrana
Hrana kao proždrljivac! Ekološka održivost u lancu opskrbe hranom

Hrana kao proždrljivac! Ekološka održivost u lancu opskrbe hranom

Učenici Osnovne škole Siniše Glavaševića u Vukovaru, tijekom drugog polugodišta, sudjeluju u provedbi hrvatske inačice programa sCOOLFOOD “Činimo dobro Otiskom srca”. Ovaj međunarodni projekt, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, edukativna je inicijativa koja povezuje održivost hrane s okolišem, poljoprivredom, energijom, životnim stilovima i smanjenjem otpada. Kroz razne aktivnosti, učenici istražuju važnost zdravih i održivih prehrambenih navika.

Obrazovno istraživanje: Živi zdravo

Obrazovno istraživanje: Živi zdravo

Osnovna škola Izidora Poljaka Višnjica je u sklopu projekta “Vrtim zdravi film” s učenicima 7.razreda i njihovim roditeljima provela obrazovno istraživanje. Istraživanje je provedeno kroz dva upitnika za roditelje i učenike kako bi se utvrdilo jesu li edukacije o tjelesnoj aktivnosti i prehrani provedene nakon prvog upitnika bile korisne za učenike i roditelje.

Sve počinje sa zdravljem

Sve počinje sa zdravljem

Osnovna škola Trnjanska iz Zagreba bila je domaćin učiteljicama iz Grčke, Turske i Sjeverne Makedonije u sklopu Erasmus KA210 projekta “Everything starts with health” u kojem sudjeluje.

Hrana kao proždrljivac! Ekološka održivost u lancu opskrbe hranom

Veza hrane i organa

Proučavajući ljudsko tijelo i sustave organa učenici 3. razreda Osnovne škole Bakar proveli su zanimljiv istraživački rad.

Hrana kao proždrljivac! Ekološka održivost u lancu opskrbe hranom

Prehrambene navike i tjelesna aktivnost

Svjedoci smo sve bržeg načina života u kojemu ljudi imaju sve manje vremena za kuhanje i bavljenje tjelesnom aktivnošću. Drugu školsku godinu su učenici 7. razreda OŠ Izidora Poljaka Višnjica sudjelovali u provođenju projekta „Vrtim zdravi film“.

Hrana kao proždrljivac! Ekološka održivost u lancu opskrbe hranom

Cjelogodišnji eTwinning projekt “Tradicionalna kuharica”

Učenici drugog razreda Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli sudjelovali su u cjelogodišnjem eTwinning projektu pod nazivom “Tradicionalna kuharica”. Cijelu su godinu istraživali stara žrnovska jela koja su objedili u digitalnu kuharicu.

Kako osjećamo glad

Kako osjećamo glad

Glad nema ničeg zajedničkog s praznim želucem, premda većina ljudi vjeruje da ima. Novorođenče se rađa s praznim želucem, pa ipak ne osjeća glad prvih nekoliko dana. Ljudi koji su bolesni, ili imaju vrućicu, često ne osjećaju glad, premda im je želudac prazan.

Kako osjećamo miris hrane

Kako osjećamo miris hrane

Kako uspijevamo razlikovati različite vrste prehrambenih proizvoda poput jagoda, kave, mesa na roštilju ili tek skuhanog krumpira samo na temelju mirisa? Naime, hrana koju ljudi konzumiraju sadrži više od 10 000 različitih vrsta hlapljivih tvari, ali samo oko 230 osnovnih spojeva određuje miris hrane koju jedemo.