prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
IoT
Eko projekt vukovarskih gimnazijalaca u finalu Generacije NOW

Eko projekt vukovarskih gimnazijalaca u finalu Generacije NOW

IRIM u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, od šk. god. 2019./2020. provodi projekt pod nazivom Generacija NOW. U školskoj godini 2022./23. prijaviti su se u projekt mogle jedino ustanove koje su već sudjelovale u ranijim inačicama Generacije NOW.

Gimnazija Vukovar – škola ekoLucionar

Gimnazija Vukovar – škola ekoLucionar

Među ukupno 85 prijavljenih školskih projekata upravo je projekt „IoT rješenja za pametnu poljoprivredu“, prema riječima povjerenstva, prepoznat kao jedan od najkvalitetnijih u jakoj konkurenciji. Riječ je o objedinjenim aktivnostima učenika Gimnazije Vukovar koji su prepoznali posljedice klimatskih promjena u Slavoniji te izradili sustav za bežično praćenje mikroklimatskih uvjeta s ciljem optimizacije resursa potrebnih za rast usjeva.

Ponovno odabrani za novu sezonu projekta “Škola budućnosti”

Ponovno odabrani za novu sezonu projekta “Škola budućnosti”

Osnovna škola “Antun i Stjepan Radić” Gunja i ove školske godine odabrana je za sudjelovanje u projektu Škola budućnosti. Koordinatorica projekta u školi je nastavnica informatike Ivana Marić u suradnji sa školskom knjižničarkom dr. sc. Anitom Tufekčić i nastavnicom informatike Mašom Budimski Voloder.

Projekt vukovarskih gimnazijalaca pobjednik kreativnog natječaja Junior Engineer Academy 2.0

Internet of Things – svuda oko nas

Internet of Things (IoT) u hrvatskom jeziku slobodno prevedeno kao Internet stvari, predstavlja mrežu elemenata opremljenih za prikupljanje, obradu i razmjenu podataka. Jednostavno rečeno, IoT uključuje interakciju određenih objekata (stvari) međusobno, baš kao i s vanjskim svijetom, putem internetskih tehnologija.