prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
kazalište
Hrvatska i međunarodna poruka za Svjetski dan kazališta

Hrvatska i međunarodna poruka za Svjetski dan kazališta

Svake se godine 27. ožujka u kazalištima širom svijeta obilježava Svjetski dan kazališta! Pisanje hrvatske poruke povodom ovog važnog datuma organizira Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, a ove godine ta čast je pripala našem uglednom redatelju Branku Ivandi.

Priča o baletu

Priča o baletu

Učitelji plesa koji su izdašno zabavljali renesansne vladare nisu ni slutili da zapravo začinju umjetničku vrstu u kojoj će u idućim stoljećima diljem svijeta uživati milijuni ljudi.

28. revija lutkarskih kazališta

28. revija lutkarskih kazališta

U organizaciji Gradskog kazališta lutaka Rijeka, na ovogodišnjoj Reviji lutkarskih kazališta predstavit će se dvanaest kazališta – sedam inozemnih i pet domaćih, a Revija će se održavati od 3. do 11. studenoga na čak četiri riječke lokacije.

William Shakespeare

William Shakespeare

U povijesti književnosti nitko nije stvorio tako velik broj djela trajne vrijednosti ni postao tako slavan kao William Shakespeare. Njegove su drame prevođene na mnoge jezike i izvođene na pozornicama cijelog svijeta.

20 godina Ljetne škole filma Šipan

20 godina Ljetne škole filma Šipan

Ovogodišnje 20. izdanje filmskih radionica za djecu i mlade te filmskog festivala na Šipanu dokaz je da je i u ovim današnjim vremenima, u kojima je manje-više sve okrenuto kratkoročnim financijski isplativim razmišljanjima, moguće stvoriti nešto vrijedno, dugotrajno i okrenuto k boljitku lokalne zajednice.

S članskom iskaznicom u kazalište

S članskom iskaznicom u kazalište

Knjižnice grada Zagreba uspostavile su suradnju s više gradskih kazališta i osigurale popust svojim članovima na kupovinu ulaznica uz predočenje članske iskaznice KGZ-a.

Kazalište i drama u nastavi

U Osnovnoj školi Jagode Truhelke 16. i 17. ožujka 2023. godine, održan je job shadowing Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj (Slovenija) pod nazivom Gledališče in drama v izobraževanje (Kazalište i drama u obrazovanju.) Program je sadržavao edukativne i kreativne aktivnosti iz područja dramskog odgoja.