prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
primjer dobre prakse
Projekt “Škola 21. stoljeća”

Projekt “Škola 21. stoljeća”

U sklopu Erasmus+ projekta “Škola 21.stoljeća” iz Srednje škole Donji Miholjac pedagoginja Mirta Grozdanić Falamić, nastavnica Kornelija Sabolek i koordinatorica projekta Kristina Kaučić boravile su u srednjoj školi Instituta la Garottxa u katalonskom mjestu Olot. Kolegijalnim praćenjem rada nastavnika stekle su uvid u nastavne procese u ovoj školi. Također su vidjele i kako nastavnici koriste IKT alate u svakodnevnom radu.

Dani Erasmusa 2022.

Dani Erasmusa 2022.

Od 13. do 15. listopada 2022. godine obilježeni su Dani Erasmusa u svijetu i diljem Hrvatske. Povodom 35. rođendana Erasmus programa organizirano je oko 6 300 događaja. Među njima je bio i događaj, koji je organizirala Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin, u suradnji s drugim odgojno-obrazovnim ustanovama i udrugama te Pučkim otvorenim učilištem iz Pazina.

Primjer dobre prakse – Pedagoški komplet – Vođene ture

Primjer dobre prakse – Pedagoški komplet – Vođene ture

Novonastala e-knjiga, pedagoški komplet, razvijena je u okviru dvogodišnjeg Erasmus+ projekta ”Guide the Guide!” (G2G) – školskog partnerstva kojeg je provela Srednja škola Bedekovčina u suradnji sa četiri europske škole; glavni koordinator Colegiul Economic “Pintea Viteazul” iz Cavnica, iz Rumunjske te škole iz Italije, Portugala i Španjolske.

„Čarobna formula“ za uvođenje promjena

„Čarobna formula“ za uvođenje promjena

U članku je opisano kako osobno iskustvo učitelja u provedbi STEAM nastavnog sata koje je upriličeno za sudionike međunarodne STEAMING konferencije i za zaposlenike OŠ Matije Gupca Gornja Stubica koja sudjeluje kao partner u trogodišnjem Erasmus+ STEAMING projektu djeluje kao katalizator promjena u školskoj nastavnoj praksi i primjenu STEAM koncepta kroz istraživačke zadatke za učenike.

U dobrom ritmu eTwinning projekta “Sigurnim korakom u školu 3”

U dobrom ritmu eTwinning projekta “Sigurnim korakom u školu 3”

Učenici 3. a Osnovne škole Split 3 i 4. c Osnovne škole Trstenik zajedno s učiteljicama Sandrom Podrug i Jagodom Čopac i ove školske godine u veselom ritmu koračaju međunarodnim eTwinning projektom “Sigurnim korakom u školu 3” čije su autorice Branka Pastuović i Iva Palčić Strčić.