prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pedagoška radionica Zid različitih osobina u OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički

Samopoštovanje je slika o sebi. To je način na koji vrednujemo ono što činimo, ono što jesmo i rezultate koje postižemo. Sliku o sebi stvaramo cijeloga života. U periodu između ranog djetinjstva i adolescencije djeca počinju postavljati pitanja kakva su ona zapravo i razmišljati o sebi, nastojeći bolje razumjeti sama sebe. Stvarajući sliku o sebi stvaraju okvir za način doživljavanja svijeta koji ih okružuje i način komuniciranja s njim.

 

Kako bi kod naših učenika razvili pozitivnu sliku o sebi provedena je pedagoška radionica „Zid različitih osobina“ u 4. razredu OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički. Radionicu je održao stručni suradnik pedagog Alen Hasikić. Ishodi radionice bili su sljedeći:  učenici će izdvojiti vlastite pozitivne osobine, učenici će prepoznati i uvažavati osobine drugih učenika, učenici će razlikovati poželjne od nepoželjnih osobina. Radionica je provedena u tri dijela: na početku su se učenici predstavili kroz jednu svoju vrlinu, zatim su riješili osmosmjerku unutar koje su pronalazili poželjne i manje poželjne osobine, te su na kraju na modelu vlastite ruke isjekli papir i na svaki prst napisali po jednu osobinu na koju su izuzetno ponosni. Svi učenici prezentirali su svoje uratke te ih zalijepili na hamer papir. Na fotografijama se može vidjeti tijek radionice te učenička kreativnost.