prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini

Projekt “Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini” realiziran je uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

U sklopu projekta u siječnju 2023. godine izdana je knjiga pod naslovom Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini autora: Renate Burai, Rone Bušljeta Kardum i Roberta Šimraka.

Knjiga Pišimo glagoljicom i učimo o hrvatskoj kulturnoj baštini spoj je umjetnosti, hrvatske kulture, njegovanja hrvatskog nacionalnog identiteta i poučavanja. Uz predgovor čitateljima knjiga daje kratki uvod i pregled o nastajanju glagoljice te prikazuje 28 slova uglate hrvatske glagoljice. Slova uglate glagoljice umjetnički je osmislio i oblikovao prof. dr. art. Robert Šimrak. Svako glagoljsko slovo povezano je s određenim hrvatskih kulturnim dobrom koje počinje s prezentiranim slovom.

U knjizi se prikazuje i način pisanja svakoga slova, a za vježbu pisanja nalaze se dva primjerka slova po kojima se može pisati te prostor za samostalne vježbe pisanja. Na kraju knjige nalaze se prazne stranice namijenjene pisanju uglatom glagoljicom. Knjiga je prije svega zamišljena kao pomoćno nastavno sredstvo u izvannastavnoj aktivnosti učenja pisanja glagoljice.

Uz to ona je i sredstvo njegovanja hrvatske kulturne baštine i umjetnosti.