prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

PixelArt – CodeWeek u Srednjoj školi Čakovec

Učenici Srednje škole Čakovec znaju da je programiranje zanimanje budućnosti, zato su se uključili u obilježavanje Europskog tjedna programiranja (Code Week 2020) od 12. do 25. listopada 2020. godine.

Europski tjedan programiranja je inicijativa Europske komisije čiji je cilj na zabavan i privlačan način popularizirati programiranje, računalno razmišljanje i digitalnu pismenost. Učenjem programiranja učenici mogu shvatiti kako funkcionira svijet oko nas, proširiti svoje razumijevanje tehnologija, razvijati kritičko mišljenje i sposobnosti kako bi istraživali nove digitalne ideje i bili inovativni.

Aktivnostima obilježavanja Europskog tjedna programiranja učenici su se upoznali s pojmom „pixela“ kao najmanjeg elementa ekrana od kojeg se stvaraju slike. Izrađivali su slike, natpise i ostale zanimljive oblike koristeći tehniku PixelArt. U međunarodnom projektu koji je na eTwinningu pod nazivom PixelArt-CodeWeek uz učenike Srednje škole Čakovec sudjelovali su i partneri iz Hrvatske, ali i drugih zemalja (Turske, Srbije, Italije, Grčke i Crne Gore). U izradi radova učenici su bili vrlo kreativni, inovativni, a pritom su se i dobro zabavili. Svoje su radove učenici prezentirali u zanimljivom videu koji se nalazi na priloženoj povezici.