prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Poezija i kreativnost

“Creativity with Poetry” je međunarodni eTwinning projekt kojem je cilj bio promovirati višejezičnost, poeziju, ali i umjetnost općenito.

U samom projektu sudjelovali su učenici iz Hrvatske, Litve, Poljske, Španjolske i Turske sa Srednjom školom Ban Josip Jelačić iz Zaprešića kao koordinatorom projekta. Projekt je započeo u rujnu 2019. godine, a završen je u utorak, 8. lipnja 2021. godine, međunarodnim online otvaranjem izložbe “Creativity with Poetry” koju su učenici vodili i predstavili najuspješnije radove nastale u sklopu projekta.

Za trajanje projekta, učenici su čitali, prevodili, interpretirali, ali i pisali poeziju na svojim materinjim jezicima kao i na stranim jezicima koje uče u svojim školama (engleski, njemački, talijanski, francuski i španjolski). Uz to što su se bavili eminentnim pjesnicima svoje zemlje, učenici su se i sami okušali u pisanju poezije. Pisali su prigodne božićne čestitke u stihu, valentinovski haiku, biografske pjesme, pjesme u akrostihu posvećene Danu zahvalnosti i ženama koje su mijenjale svijet i sve to na stranim jezicima. Naravno, ne treba zaboraviti ni blackout poeziju gdje su se učenici imali priliku i likovno izraziti i na taj način povezati likovnu umjetnost s poezijom. Prije završne zajedničke online izložbe, svaka je škola priredila i izložbu učeničkih radova u prostorima škole kao i digitalnu verziju izložbe za sve one koji nisu mogli posjetiti izložbu u školama. Kako je to učinila škola možete provjeriti na ThingLinku. Pozivaju zainteresirane da prolistaju  međunarodnu eknjigu “Our Poets in Other Languages” i da pogledate online izložbu “Blackout poezije” i da uživaju u radovima učenika koji su sudjelovali u projektu.