prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Posjet Gradskoj knjižnici Pakrac

Učenici 5. a i 5. b razreda Osnovne škole braće Radića Pakrac ovaj su tjedan u pratnji učiteljice Martine Nenadović Lneniček i školske knjižničarke Anite Pavlečić posjetili Gradsku knjižnicu Pakrac u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

Dolaskom u knjižnicu, učenici su bili impresionirani ljepotom prostora i bogatstvom knjižnične zbirke. Ravnateljica knjižnice, gospođa Molnika Lucić Fider, srdačno ih je dočekala i povela u šetnju knjižnicom. Upoznali su odjel za odrasle, zavičajnu zbirku, dječji odjel te čitaonicu.

Knjižničarke su petaše upoznale s nekadašnjim izgledom knjižnice te s pojmovima kao što su: zbirka, knjižni fond, signatura. Na kraju su sudjelovali u nagradnom kvizu koji se sastojao od tri kategorije pitanja: prepoznaj knjigu po naslovnici, pojmovi vezani za knjižnicu i nadopuni pojam. Pobjednička ekipa nagrađena je ruksacima koji na sebi imaju poticajan slogan: TKO ČITA, NE SKITA. Utješna nagrada za ostale sudionike bili su straničnici sa sloganom: NEK’ TI RIJEČ NE BUDE STRANA(C).

Posjet knjižnici bio je jedinstvena prilika za učenike da se povežu s knjigama i svijetom pisane riječi. Osim što su otkrili nove naslove i pisce, učenici su shvatili da knjižnice nisu samo mjesta za posudbu knjiga, već i prostori za istraživanje, učenje i zabavu. Mnogi su izrazili želju da češće posjećuju knjižnicu i istražuju njene bogate sadržaje.

Ovaj posjet Gradskoj knjižnici Pakrac bio je ne samo zabavan, već poučan i inspirativan. Učenici su shvatili da književnost ne poznaje granice i da je čitanje univerzalna aktivnost koja nas može povezati sa svijetom. Neka im riječ ne bude strana, neka je istražuju, uživaju u njenim blagodatima i otkriju nevjerojatne svjetove koje knjige mogu pružiti.