prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Program za djecu i mlade Udruge “Mala filozofija”

U subotu, 20. siječnja, na Filozofskom fakultetu u Splitu će se održati ogledna radionica iz projekta ‘Pogled u vlastito mišljenje’, a potom u veljači kreće provedba programa u Splitu i Kaštelima. ‘Pogled u vlastito mišljenje’ namijenjen je djeci od 9 do 12 godina. Prijave su u tijeku!

Udruga Mala filozofija pripremila je već dobro poznati program za djecu u novom ruhu. Pogled u vlastito mišljenje je program koji se provodi po školama, knjižnicama i udrugama od 2008, godine. Umjetničkim primjerima iz glazbe, slikarstva i književnosti, zabavnim raspravama i poticanjem dječje prirodne znatiželje, vaši mališani će dobiti priliku za oblikovanjem i izricanjem vlastitog mišljenja. Putem inovativnih metoda kroz zabavu i druženje, djeca će razvijati kritičko i kreativno mišljenje. Osim vlastitog mišljenja, na radionicama se razvijaju i komunikacijske i argumentacijske vještine te sposobnost za kreativna rješenja različitih problema.

Ovaj program kao i mnoge druge radionice i projekte Male filozofije prepoznale su i stručne institucije pa je tako 2009. Godine program Male filozofije dobio pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa opisujući ga kao „Vrlo dobar i inovativan, ponajprije zbog njegove kvalitete, ali i pokušaja da se djecu od rane dobi usmjeri prema analitičnom i kreativnom mišljenju.” Godinu dana nakon, Udruga je osvojila drugo mjesto za kreativni i inovativni edukacijski program „Pogled u vlastito mišljenje” na godišnjim danima kreativnosti i inovativnosti u organizaciji Udruge Mrak. Godine 2011.

Volonteri Udruge osvojili su nagradu „Uključi se” u sklopu rada u Udruzi „Mala filozofija” za doprinos pozitivnoj društvenoj promjeni koju dodjeljuju Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Program je također dobio podršku od strane inozemnih stručnjaka filozofije za djecu, a od 2008. do sada, preko 3000 djece je prošlo ovaj program.

Iz Udruge poručuju kako je vrlo važno da djeca od rane dobi uče kako razmišljati, argumentirati i raspravljati. Važno je djeci u ranoj dobi pružiti alate koji će im služiti u daljnjem obrazovanju i poticati ih na kritičko i kreativno mišljenje kako bi u potpunosti iskoristili svoj potencijal i snalazili se u različitim izazovima koji ih očekuju kroz život.

Ispunjavajući ovu kratku anketu, prijavljujete Vaše dijete na oglednu radionicu.