prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Projekt “Djeca Korčule – čuvari baštine”

Učenici trećih razreda Osnovne škole Ante Curać – Pinjac sudjelovali su u projektu Udruge turističkih vodiča grada Korčule pod nazivom “Djeca Korčule – čuvari baštine”. Osim dragocjenih informacija koje su usvojili radom na projektu, pokazali su znanje u kvizu “Najbrži prst” i predstavili se izrađenim plakatom.

Stečena znanja planiraju prenosti i ostalim učenicima škole. Prošlog tjedna završen je prvi dio projekta “Djeca Korčule – čuvari baštine” u kojem su učenici škole zajedno s učenicima trećih razreda Osnovne škole Petra Kanavelića iz Korčule i prošetala gradom s učiteljicama i to u pratnji vodiča. Edukativnim obilaskom grada dobili su odgovore na mnoga pitanja:

  • Kako se zove jedina ulica bez skalina?
  • Što je trilja?
  • Tko je bio Petar Kanavelić?
  • Koga je predstavljao krilati lav?
  • Gdje je putovao Marko Polo?

Sudjelujući u projektu koji je ujedno organizirala udruga, učenici su prošetali ulicama grada u pratnji vodiča. Uz maštovito vođenje, igrom i istraživanjem, učenici su upoznali stari dio grada Korčule i znamenite osobe koje su djelovale na području grada. Osim što su pažljivo pratili i sudjelovali, učenici su i prepričavali doživljaje vezane za pojedine teme pa su tako učenici otpjevali “Ivana klakara iz Pupnata”, opisali nošnje iz tri viteške igre (moštra, moreška i kumpanija), ispričali što sve znaju o Marku Polu i kako se igra trilja. Po završetku vođenja dobili su zadatak izraditi plakat o onome što su taj dan saznali i upute o kvizu “Najbrži prst” na kojem će sudjelovati svi učenici.

Projekt je završen izlaganjem plakata svih razreda i odigranim kvizom. Učenici škole pokazali su izvrsno znanje, snalažljivost i pritom su osvojili odlično drugo mjesto. Organizatori su natjecatelje nagradili vožnjom autobusom Korčula prometa na području Dubrovačko-neretvanske županije Na kraju su učenici zahvalili voditeljima pjevajući pjesmu “Kad si sretan”.