prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Promatranje ptica s udrugom BIOM

Učenici, inozemne pripravnice i učitelj Osnovne škole Sesvetska Sopnica prošetali su okolicom škole da bi vidjeli koje ptičje i druge vrste krstare ovih zrelojesenskih dana.

U posjetu škole došao je vodič Hrvoje Pleše iz udruge BIOM. Vodič je zajedno s učenicima i učiteljem jednog lijepog jesenskog poslijepodneva prošetao livadama i šumom iza škole. Dan je bio vjetrovit, ptice ovih dana nisu toliko aktivne jer još nije hladno pa ne moraju cijeli dan biti aktivne, nego su se negdje odmarale i nisu puštale glasa od sebe.

Svejedno je na jednoj oranici bila skupina sivih vrana u koju su se ubacili i gačci. Na istoj oranici hranu je tražila i skupina gradskih golubova. Bilo je zanimljivo da se golubovi nisu miješali s vranama, dok gačci jesu. Očito je to bilo druženje po srodstvu. To bi bilo sve od životinjskih vrsta da Sopnicu vodič Hrvoje nije opazio svraku – koja je uskoro sletjela na krov jedne kuće i ondje provela nekoliko minuta pa se dala dobro vidjeti. U ovoj šetnji skupljeno je i dosta jesenskih suvenira.