prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Proširena stvarnost u učionici – primjer inovativnog učenja

Učitelji Mirko Andrić iz OŠ Retfala i Ljiljana Štanfelj iz OŠ “Dobriša Cesarić”  iz Osijeka sudjelovali su na završnom stručnom skupu u sklopu projekta e-škole “Digitalni obzori”.

Državni stručni skup se održavao 28. i 29. rujna, u Zagrebu. Na skupu održali su radionicu “Postani AR umjetnik u nastavi”. Radionica se održavala sklopu cjeline učenja i poučavanja u digitalnom i postdigitalnom svijetu.

Osnovni cilj radionice je bio osposobiti odgojno-obrazovne radnike da steknu znanja, razvijaju digitalne vještine i kompetencije te kreiraju i uređuju interaktivne sadržaje proširene stvarnosti (AR). Učitelji su također prikazali primjenu navedene aplikacije i primjere dobre prakse u nastavi Geografije.

ARTutor je obrazovna platforma koja omogućava kreiranje, uređivanje i objavljivanje sadržaja proširene stvarnosti, i to na jednostavan način. Platformu je razvio Istraživački laboratorij za napredne obrazovne tehnologije i mobilne aplikacije (AETMA) na Međunarodnom grčkom sveučilištu 2016. godine. Ova aplikacija omogućava da se „ožive“ različiti tekstovi i knjige čime učenje i poučavanje postaje interaktivnije. Istovremeno se potiče kreativnost i razvijaju digitalne vještine. Primjena ARTutora pridonosi samostalnijem učenju pojedinih sadržaja u vlastitom tempu učenja.

Dodatno o platformi (i aplikaciji) ARTutor možete pročitati u Wakelet kolekciji.