prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica “Izrada tradicijskih igračaka” u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku

Osnovna škola Ljudevita Gaja Osijek sudjeluje u projektu “Izrada eko etno igračaka” pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt je napisala prof. Ivana Kapetanović. Cilj projekta je da učenici nauče samostalno izraditi tradicijsku igračku od drveta predviđenim aktivnostima i metodama rada i uoče važnost očuvanja tradicije.

U projektu sudjeluju učiteljica povijesti Marijana Lukić, učiteljica informatike Mirjana Mikec, učiteljica biologije Emanuela Živković i učiteljica tehničke kulture Ivana Kapetanović. U projektu će sudjelovati učenici sedmih razreda i trajati će 12 mjeseci.Sve igračke koje učenici izrade donirati će djeci u dječjem vrtiću.

Na radionici “Izrade tradicijskih igračaka” koja se održala u četvrtak, 5 studenog 2020. godine, u dvorani Osnovne škole Ljudevita Gaja sudjelovalo je 18 učenika i četiri učiteljice, sudionice u projektu. Radionicu je vodio gospodin Ivica Mesar iz Marije Bistrice. Radionica je trajala šest sati. Gospodin Mesar je učenicima opisao povijest tradicijskih igračaka. Pokazao je sve igračke koje je dosad izradio i objasnio kako je započeo proces izrade igračaka u Hrvatskom zagorju. Naglasio je važnost drvenih igračaka za razvoj i igru djece koja su danas okružena od najranije dobi digitalnim medijima. Opisao je proces izrade igračaka i demonstrirao sastavljanje pojedinih. Učenici su na zanimljiv način, kroz igru, upoznali stare običaje i izradili igračku.Učitelji su naučili nove nastavne metode primjenjive na svim predmetima.