prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica o autorskim pravima povodom obilježavanja Dana medijske pismenosti na daljinu

U Osnovnoj školi Antun i Stjepan Radić iz Gunje, održana je radionica kojom je ostvarena suradnja između školske knjižnice, likovne kulture, informatike i hrvatskog jezika. Knjižničarka je za učenike pripremila teorijski dio o autorskim pravima.

Učiteljica likovne kulture Ana Dragić s djecom je radila crtež kao vlastito autorsko djelo, koji su učenici fotografirali na satu informatike i obrađivali online u određenom alatu. Također, nastavnica informatike Marina Blaževac skrenula je pozornost na zaštitu fotografija i slika s vodenim pečatom. Sve fotografije biti će objavljene u digitalnom školskom listu koji vodi nastavnica hrvatskog jezika Tamara Gutić, dok će online izložbu radova napraviti knjižničarka Anita Tufekčić u digitalnom alatu Padlet. 

Slijed radionice u virtualnom okruženju.

Knjižničarka je pripremila prezentaciju o autorskim pravima u alatu Loom i u alatu Piktochart.

Za potrebe online nastave, knjižničarka je još napravila i interaktivni listić u digitalnom alatu Wizer. 

Ovdje možete vijdeti online izložbu u Padlet alatu.  

Nastavnica informatike Marina Blaževac pripremila je videoupute. Dodatno je korišten video pod nazivom: “Jednostavne i kratke video upute kako poštovati autorska prava prilikom preuzimanja slika s interneta o autorskim pravima“, rad knjižničara Dejana Šiptara.

Radionica je vrlo uspješno provedena. Svi učenici su uspješno odradili svoj zadatak i dobili ocjenu iz informatike. Za sve nejasnoće mogli su se obratiti nastavnici Marini Blaževac na Yammeru, a knjižničarka Anita Tufekčić imala je pristup razredima tako da je također mogla sudjelovati i biti dostupna za sve nejasnoće.