prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica pripovijedanja u Drnju

U školskoj knjižnici u Drnju u srijedu, 7. prosinca 2022. godine, održana je radionica pripovijedanja.

Sudjelovali su učenici Erasmus+ TITLE tima. Radionicu je održala knjižničarka, spisateljica i pripovjedačica Ivanka Ferenčić Martinčić. Ivanka je ujedno i ravnateljica Narodne knjižnice Virje te članica Društva hrvatskih pripovjedača. Predavačica je naglasila važnost hrvatske usmene predaje te nastavak nastajanja bajki i danas. Učenike je vodila kroz maštoviti svijet pripovijedanja priča. Na radionici su se upoznali s terminima poput ekranizma i pripovjednog trokuta. Otkrili su značenje svojeg imena te se predstavili vlastitom pričom. Također, učenici su shvatili da poznaju primjerice grčku i norvešku mitologiju, ali hrvatsku slabo ili nikako.

Za radionički dio učenici su odabrali priču Božja vučica. Priču su učili pripovijedati uz pomoć dvanaest sličica. Svaku sličicu su sami crtali, prema onome što su zapamtili iz priče. Nakon crtanja, učenici su započeli sa svojim pripovijedanjem. Uz savjete pripovjedačice, svaki sljedeći učenik je sve bolje pripovijedao priču. Društvu hrvatskih pripovjedača želimo uspješan rad te, između ostalog, očuvanje hrvatske narodne književnosti.