prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Radionica za Dan planeta Zemlje – izrada brošure u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića Vukovar

Teško je zamisliti današnji život bez oglašavanja. Brošura privlači na čitanje i potiče na aktivnost koju želimo od učenika. Da bi to postigla, brošura mora biti dizajnirana tako da privlači pažnju, potiče znatiželju, nudi rješenje problema.

Dan planete Zemlje u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića Vukovar ove godine je obilježen na nešto drugačiji način. Za taj su dan, učiteljica informatike Jasminka Marić u suradnji s knjižničarkom, pripremile radionice i predavanja o Zemlji. Cilj je bio ekološki osvijestiti učenike o važnosti očuvanja planeta na kojemu živimo. Uz pomoć enciklopedija, interneta i uz razne druge materijale učenici su prikupili najbitnije podatke i izrađivali edukativne brošure. U igri i razgovoru, učenici su uvidjeli kako posljedice klimatskih promjena utječu na naš svakodnevni život. Podsjetili su se zašto je važno čuvati naš planet Zemlju, kako pridonijeti očuvanju prirode i gdje, kako i zašto odložiti razne vrste otpada i još puno zanimljivih stvari. Imamo samo jedan pravi dom, našu plavu planetu i želimo da još dugo, dugo vremena ostane zdrava i očuvana. Učenici su inspiraciju pronašli i u knjizi “Greta i divovi” koja govori o djevojčici Greti koja živi u predivnoj šumi okružena šumskim životinjama koje su zabrinute jer im prijeti opasnost od divova. Ona zna da divovi postoje, no sada su postali izrazito nasrtljivi. Počeli su sjeći stabla kako bi izgradili kuće. Kuće su prerasle u naselja, a naselja u gradove, sve dok šume nije gotovo posve nestalo.