prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Razredni adventski kalendar

Ove godine učenici i djelatnici Osnovne škole Bakar radosno odbrojavaju dane do Božića uz adventski kalendar koji su napravili učenici 3. razreda.

Božić je mnogima najradosnije vrijeme u godini, a posebno u razdoblju kada ga iščekujemo.

Adventski kalendar popularna je tradicija tijekom božićne sezone, ali ove godine učenici iz njih neće izvlačiti slatke čokoladice nego će činiti dobra i humana djela. Učenicima je bila želja poduzeti kreativne korake kroz cijelu duljinu trajanja adventskog razdoblja kako bi slavili svoja mala pozitivna dobročinstva. Na taj način učenici kroz brojne dobronamjerne geste pomno prate koliko je dana ostalo do Božića. Svakim danom otvaranja i svakom radnjom koju poduzimaju učenici čine djela ljubavi i dobrote, trude se biti dobri prema sebi i drugima te malim stvarima čine velika djela.

Učenici su se pobrinuli da u kalendaru zastupe mnoštvo aktivnosti i postupaka kojima će razveseliti prijatelje oko sebe. Darovat će osmijeh, zagrljaj, lijepu riječ i plemenitu gestu. Brinut će se za biljke, kućne ljubimce, susjede i ukućane. Pisat će pisma s božićnim porukama, stvarat će likovna djela s motivima prosinca te će na razne načine slaviti svoja mala plemenita djela. Sakupljat će potrebne namirnice za siromašne ljude, usamljene osobe i ljude u potrebi. Darovat će svoje igračke kako bi drugoj djeci izmamili osmijeh na lice.

Učenici su zaključili da će ove godine praćenje razrednog adventskog kalendara biti još uzbudljivije s obzirom na to da su sami sudjelovali u njegovoj izradi. Svojim idejama i zadatcima učenici su potaknuli djela kreposti, pozitivne osjećaje i vrline. Prikupljene namirnice učenici će darovati Prihvatilištu za beskućnike „Ruže svetoga Franje“ iz Rijeke koje posjećuju nekoliko puta godišnje. Vjeruju da će na ovaj način za sve sudionike adventski dani biti posebni i radosni, a do kraja ovog predbožićnog vremena potičemo sve ljude da u ovom vremenu budu iskra dobrote i ljubavi. Budimo ustrajnost pri izvršavanju dobrih djela jer ćemo iskazivanjem blizine čovjeku, otvoriti svoja srca i iskusiti blizinu Djetešca koje dolazi.