prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Školski kutak posvećen Osijeku u “Ruđerici”

U Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića iz Osijeka odlučili su dati svoj doprinos obilježavanju 2. prosinca – Dana grada Osijeka jer ove godine slavi 235 godina postojanja jer su 1786. godine tri dijela Osijeka, nekadašnje gradske općine Tvrđa, Gornji i Donji grad postali jedna cjelina.

Gradu Osijeku je nemoguće odoljeti. Bez obzira na to jesmo li u njemu rođeni ili smo ga samo odabrali za život, grad nas određuje u velikoj mjeri. Ne samo zato što je u nekoj ulici naš dom ili škola, nego i zbog toga što su njime protkane naše misli, ideje, postignuća, ambicije ili snovi.

Nastavnica Dragana Viljanac, dipl. inž, pedagoginja Gordana Popović i učenice iz 3. n (nutricionisti) osmislile su kutak u holu škole naziva “I ovo je naš Osijek…” kojim se željelo dati počast gradu kojim smo svakodnevno osnaženi i osvojeni. Istaknuli su tradicionalne aktivnosti u koje su uključeni i učenici i nastavnici škole: Festival ekstremnih sportova (Panonnian Chalenge), Osječko ljeto kulture, Oslikavanje tramvaja i drugih javnih površina kao volonterske aktivnosti, Dan plesa, Adventiranje i dr.

Predlažu da umjesto prigovaranja i kritiziranja, podjela i omalovažavanja u virtualnom i realnom svijetu, pokušamo učiti jedno od drugih na sve moguće načine. Njegujmo mnogo zajedničkih vrijednosti. Naš je Osijek najveća od njih.