prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sportom do bolje prehrane

U projektu, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar od 1. do 3. razreda srednje škole razumjeti će povezanost između tjelesne aktivnosti i pravilne prehrane te razviti vještine koje će im omogućiti donošenje dobrih odluka vezanih uz prehrambene navike.

Krajem dvanaestog mjeseca 2023. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024. te iz škole s ponosom javljaju kako je projekt “Sportom do bolje prehrane” među odabranima za financiranje. Sam cilj projekta je promicanje svijesti o važnosti pravilne prehrane putem aktivnog bavljenja sportom.  Projekt je započeo 16. siječnja uvodnim predavanjem te inicijalnim mjerenjem antropometrijskog stanja svakog učenika srednje škole. Logo projekta

Pod vodstvom Kristine Kralj, profesorice fizičke kulture, ovaj projekt će sudionicima omogućiti učenje o osnovnim načelima pravilne prehrane i razumijevanje utjecaja hrane na tijelo. U raznovrsnim sportskim aktivnostima, radionicama i interaktivnim edukativnim materijalima, sudionici će biti potaknuti na suradnju, timski rad i podršku jedni drugima kako bi postigli svoje sportske ciljeve i istovremeno usvojili bolje prehrambene navike. Edukativnim letcima i brošurama koje će učenici nakon svake radionice ponijeti kući nastojat će prenijeti naučeno na cijelu obitelj.

Uz Kristinu Kralj u projekt su se uključili učitelji i stručni suradnici Centra  Patricija Gold, Tamara Herjavec Habek, Ivanka Jakopec, Renata Kos, Natalija Luić i Ana Šamarija. Partneri projekta su Natalija Hoić, magistra nutricionizma, DSR Lumen Varaždin i Feel Activ. Ovi stručnjaci i udruge pružit će dodatnu podršku i stručna znanja sudionicima projekta. Kako je bilo na uvodnom predavanju magistre nutricionizma Natalije Hoić, možete vidjeti ovdje.

Projekt “Sportom do bolje prehrane” provodit se od siječnja do lipnja 2024. godine. Tijekom provedbe učenici će pratiti svoj napredak, a najzanimljivije će biti usporediti inicijalno stanje učenika koje je mjereno putem različitih varijabli s finalnim stanjem.