prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stručni skup za knjižničare

Stručni skup „Izgradnja kvalitetnih knjižničnih zbirki za djecu : knjižničar zna!“ održat će se 24. ožujka 2023. u hibridnom obliku: uživo u Multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice u Zagrebu i putem Zoom platforme za videokonferencije.

Skup će se tematski baviti teorijskim i praktičnim aspektima nabave raznolike i kvalitetne građe za dječje knjižnice, te izgradnje kvalitetnih zbirki za djecu i mlade. Cilj Skupa je omogućiti razmjenu znanja, praksi i ideja među članovima stručne zajednice o stručnim znanjima vezanim uz nabavu knjižnične građe za posebne skupine korisnika dječjih knjižnica.

Izgradnja kvalitetnog fonda u dječjoj knjižnici jedan je od temeljnih poslova knjižničara kao i poznavanje sposobnosti, potreba i želja korisnika dječje knjižnice što je ključno u procjenjivanju i donošenju odluka kod nabave knjižnične građe za dječje knjižnice.

Predviđena su pozvana izlaganja domaćih predavača, stručnjaka iz područja knjižničarstva i informacijskih znanosti, a u drugom dijelu predstavljanje primjera dobre prakse te na kraju rasprava.

Rokovi za prijavu izlaganja i sudjelovanja bit će objavljeni u drugom pozivu zajedno s informacijom o iznosu kotizacije.

Organizatori su Hrvatsko knjižničarsko društvo – Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež, Komisija za nabavu knjižnične građe i međuknjižničnu posudbu i Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Medveščak.