prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Svjetski dan čitanja na glas u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru

Svjetski dan čitanja naglas obilježen je u veljači 2021. godine i u Osnovnoj školi Siniše Glavaševića u Vukovaru. Djeca i odrasli širom svijeta, slave moć riječi koje će omogućiti svakom, baš svakom djetetu pravo na obrazovanje i pristup knjigama.

Svjetski dan čitanja naglas je proslavljen upravo čitajući s učenicima. Učenici 2. b razreda su zajedno s učiteljicom Gordanom Lavrnić i s knjižničarkom Biljanaom Krnjajić u sklopu projekta “Naša mala knjižnica” čitali knjigu “Slučajevi Macana detektiva” autora Nade Horvat. Cijelo vrijeme snjimaa je bio i lutak Detektiv Macan iz knjige Nade Horvat “Slučajevi Detektiva Macana”.

Na početku sata, igrali su se detektiva i učenici su se kretali po učionici. U trenutku kada je učiteljica ili knjižničarka pljesnula rukama, učenici su trebali sjesti na prvu slobodnu stolicu i zatvoriti oči. Zatim bi učiteljica ili knjižničarka stavila hamer ispred jednog učenika, a ostali učenici su trebali pogađati tko se krije iza hamera. Nakon ove aktivnosti, učenici su zajedno s učiteljicom i knižnjičarkom čitali naglas knjigu i poslije toga istraživali. Na staklu su ostavili otisak prsta, izmrvili kredu i nanijeli je kistom na otisak prsta, a ostatak krede nježno otpuhali. Kako bi uzeli otisak, prelijepili su preko njega prozirnu ljepljivu traku. Zatim su odlijepili traku i zalijepili na tamni papir. Otisci učenika 2. b razreda, učiteljice i knjižničarke nalaze se na istom papiru i potpis svakoga od njih se nalazi ispod otiska.