prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tečaj “Climate Change Education”

U sklopu Erasmus+ K1 projekta “Green skills” učiteljica Đurđica Miškulin iz Osnovne škole Pantovčak sudjelovala je na stručnom usavršavanju na tečaju “Climate Change Education”. 

Edukacijski centar Utopia Education and Art organizirao je tečaj “Climate Change Education” u Turskoj u gradu Antalya. Na tečaju je, zbog nedavnog razornog potresa u Turskoj, sudjelovalo samo šest polaznika iz Hrvatske, Turske i Rumunjske.

Petodnevni tečaj započeo je aktivnostima upoznavanja polaznika tečaja i primjerima dobre prakse iz ustanova, gradova i država iz kojih dolaze. Tečaj se temeljio na metodama rada približavanja tematike klimatskih promjena učenicima raznih uzrasta od vrtićke do srednjoškolske dobi. Polaznici su upoznali temeljna načela usporavanja klimatskih promjena i primjere aktivnosti koje se mogu provoditi s učenicima u osvještavanju navedene tematike. Organizatori su polaznike upoznali s radom eko škole “škole u šumi“ Bahceseshir Koleji Antalya te gradskog Ekološkog i inovacijskog centra čime su naglasili važnost uključenosti cijelog društva u usporavanju klimatskih promjena.

Za vrijeme tečaja polaznici su imali priliku razgledati grad Antalyju, voćnjake naranči, Slapove Duden, Arheološki muzej, Hardianova vrata, Stari grad „Kaleici“, staru luku i nezaobilaznu 10 kilometara dugu plažu Konyaalti.