prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tečaj “Media Education + Videomaking at school”

U sklopu Erasmus+ projekta „KA1 GREEN SKILL AND INNOVATION FOR INCLUSIVE GROWTH“ Josip Vincetić, učitelj hrvatskog i njemačkog jezika u Osnovnoj školi Pantovčak, sudjelovao je na tečaju “Media Education + Videomaking at school” u Soveratu.

U organizaciji agencije JUMP Training Academy voditeljica tečaja Katarzyna Oklesinska iz Poljske održala je predavanja i praktične radionice o medijskoj pismenosti, filmskim izražajnim sredstvima, izradi filma te korištenju mobilnih digitalnih alata za uređivanje videa. Na petodnevnom tečaju sudjelovali su polaznici iz Litve i Hrvatske. Osvijestili su važnost poučavanja medijske pismenosti u razredu i stekli znanja o izradi i upotrebi filmova za obogaćivanje nastave.

Završni projekt kojim je tečaj zaključen bio je snimanje kratkog filma o lokalnim sadržajima Soverata unutar svog djelokruga. Među sudionicima bili su učitelji hrvatskoga, njemačkoga i engleskoga jezika te biologije i kemije pa su sukladno tomu snimili filmove o lokalnoj flori i fauni te utjecaju drugih jezičnih kultura na pokrajinu.

Tijekom tečaja polaznici su imali priliku upoznati se regijom Kalabrijom i bogatom povijesti njenih najvećih gradova (Catanzaro, Reggio Calabria). Posjetili su i srednjovjekovni gradić Badolato koji se nalazi u neposrednoj blizi Soverata, a koji je poslužio kao bajkoviti filmski set za završni projekt.