prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Tjedan svemira u školskoj knjižnici

Učenici 1. a i 4. a razreda Osnovne škole “Antun i Stjepan Radić” Gunja zajedno s učiteljicama Slobodankom Stanić i Jelenom Cvijović uključili su se u obilježavanje Tjedna svemira u knjižnici. Tom prigodom školska knjižničarka Anita Tufekčić je za njih priredila radionice.

Učenici 1.a razreda poslušali su priču o Svemiru i saznali da se čovjek koji odlazi u Svemir zove astronaut i da se planeti okreću oko Sunca, da nisu isti, čak niti slični i da svi planeti zajedno čine Sunčev sustav. Danas se u Sunčevom sustavu broji osam planeta, dok je Pluton svrstan u kategoriju patuljastih planeta. Učenici 1. a razreda izrađivali su svoju raketu iz mašte za let u Svemir po ideji s poveznice Krokotak.

Učenici 4. a razreda upoznali su se s enciklopedijama gdje su mogli saznati informacije o svim planetima. Prije toga poslušali su priču “Pođimo u svemir” gdje su se upoznali s Anom, njezinim bratom Tinom i njihovim psom Flokijem. Glavni junaci su raketom poletjeli u svemir na pravu izvanzemaljsku pustolovinu gdje su naučili što su to zviježđa, gdje se nalazi Mjesec a gdje Sunce, koji su to unutarnji a koji vanjski planeti, što su to kometi i asteroidi, što je to Mliječna staza a što je to galaktika. Za kraj, svaki učenik dobio je jedan planet za istražiti, a potom su izrađivali svoj “thaumtrope” (optičku iluziju) s motivom zadanog planeta.