prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

TRGOS obilježio Dan sigurnijeg interneta

Dan sigurnijeg interneta već se godinama obilježava u Trgovačkoj i komercijalnoj školi Davor Milas iz Osijeka. Također, posebna se pozornost posvećuje e-sigurnosti u izradi svih školskih i međunarodnih projekata i aktivnosti. 

Ove se godine Dan sigurnijeg interneta održao u utorak, 9. veljače 2021. godine, s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je bila “Zajedno za bolji internet”.

Učenici su mogli prisustvovati webinaru za djecu i mlade pod nazivom “Gdje si ti u digitalnoj džungli?”, a nastavnici webinaru za stručnjake na temu “Jačanje kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju”. Osim toga, učenici su mogli sudjelovati u online kvizu za djecu i mlade o sigurnosti na internetu i osvojiti vrijedne nagrade. Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas” je kreirala i online događaj putem platforme eTwinning u kojem su mogli sudjelovati nastavnici iz Hrvatske, ali i ostalih europskih zemalja. Učenici su dobili zadatak da napišu savjete vršnjacima na engleskom jeziku o tome na koji način se može poboljšati sigurnost na internetu. Uz napisane savjete vršnjacima o načinima poboljšanja sigurnosti na internetu, učenici su u školi izrađivali plakate i tako pridonijeli obilježavanju Dana sigurnijeg interneta.