prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici Industrijske strojarske škole brončani na “WorldSkills Croatia” smotri

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2022. godine na Zagrebačkome velesajmu organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola “WorldSkills Croatia 2022.”, najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe u kojem su sudjelovali i učenici Industrijske strojarske škole, Zagreb.

Više od 360 najboljih učenika strukovnih škola, uz podršku više od 400 njihovih nastavnika, natjecalo se u 40 strukovnih disciplina. Brojni posjetitelji Zagrebačkog velesajma imali su priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno obrazovanje, uvjeriti se u atraktivnost strukovnih zanimanja i izvrsnost koju mogu dobiti u strukovnim školama, a tome su doprinijeli i učenici škole Vilim Brajović, Matija Mihaljinec i Slavko Špišić koji su se natjecali u “WorldSkills Croatia” međusektorskoj smotri osvojivši brončanu medalju za rad “Izrada aluminijskog privjeska Kocka u kocki” u okviru Obrazovnog sektora Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija. Obrtnička komora Zagreb učenike je za njihov uspjeh nagradila novčanim iznosom.

Poziv strukovnim školama za sudjelovanje u “WorldSkills Croatia 2022.” međusektorskoj smotri učeničkog stvaralaštva u školskoj godini 2021./2022. upućen u ožujku 2022. godine od strane Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, potaknuo je učenike škole Vilima Brajovića, Matiju Mihaljinca i Slavka Špišića da pokažu kreativnost, inovativnost i stvaralački potencijal kako bi promovirali svoje strukovne vještine. Učenici su uz svoje mentore Zlatka Budija, Josipa Filića i Kristinku Lemaić, sudjelovali u razradi postupka izrade i samoj izradi aluminijskog privjeska Kocka u kocki te su osim primjene strukovnih vještina, ispunjavali odgojno-obrazovna očekivanja međupredmetnih tema.

Učenici su:

  • suradnički učili i radili u timu
  • primjenjivali inovativna i kreativna rješenja
  • planirali i upravljali aktivnostima te
  • sudjelovali u projektu i izradi od ideje do realizacije.

Učenici su izradili Elaborat o izradi aluminijskog privjeska Kocka u kocki te su u videozapisu pokazali svoje strukovne vještine. Kako je učenicima bilo na “WorldSkills Croatia” događanju, najbolje govore njihove izjave:

“Ovo je moje prvo WorldSkills Croatia natjecanje i jako mi se svidjela cijela atmosfera, ima baš zanimljivih natjecateljskih disciplina. Iznenadio sam se koliko puno ljudi je došlo na Zagrebački velesajam podržati strukovnjake i to mi je baš super” – Matija Mihaljinec.

“Cijelo WorldSkills Croatia natjecanje mi je odlično, a najviše mi se svidjelo što smo promovirali struku i što smo mogli isprobati razne vještine iz drugih struka. Pekli smo palačinke, degustrirali kolače  i sokove kod učenika iz Varaždina koji su budući kuhari” –  Slavko Špišić.

“Obišao sam cijelo događanje na Zagrebačkom velesajmu više puta jer se zbilja ima mnogo toga za vidjeti. Upoznao sam puno učenika iz cijele Hrvatske. Dobro sam se zabavio na izložbenim prostorima škola i zaključio da su strukovne vještine svuda oko nas. Jako sam sretan zbog sudjelovanja i medalje na WorldSkills Croatia natjecanju” – Vilim Brajović.