prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici Osnovne škole Ljudevit Gaj Mihovljan sudjelovali su u eTwinning projektu “New friendships from abroad”

Učenici 6. razreda Osnovne škole Ljudevit Gaj Mihovljan zajedno su s učiteljicom engleskoga jezika Filipom Peh i učiteljicom informatike Slađanom Benkus sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom “New friendships from abroad”.

Najaktivnija partnerska škola koja je sudjelovala u projektu je škola Szkoła Podstawowa im. Wołyńskiej Brygady Kawalerii w Dębem iz Poljske i učenici 6. razreda.

Učiteljica Martyna iz Poljske škole i učiteljica Slađana iz Osnovne škole Ljudevit Gaj Mihovljan ujedno su i autorice navedenog projekta.

Sa željom da učenici upoznaju prijatelje istog uzrasta iz drugih zemalja, hobije, njihovo viđenje online škole ali i da upoznaju različite zemlje i kulture, učiteljice su pokrenule projekt koji je trajao od ožujka do lipnja 2020. godine. Kako virtualna nastava nije prepreka za provođenje projektnih aktivnosti, dokazali su učenici ovih škola koji, osim što su upoznali kulturu i mjesta druge zemlje, uvidjeli su i važnost sigurne komunikacije putem online platformi i korištenje digitalnih alata.

Za komunikaciju i koordinaciju projekta, učitelji koji su sudjelovali u projektu koristili su društvenu mrežu Yammer, portal eTwinninga i e-poštu. Učenici su koristili društvenu mrežu Yammer, alate za uređivanje teksta i alate za pisanje kratkih poruka. Učenici su najprije ponavljali s učiteljicom Informatike pravila ponašanja i komuniciranja na Internetu, ali i pravilno pisanje e-poruka. Tako su učenici utvrđivali i ojačali vještinu pravilne komunikacije, uporabe digitalnih alata ali i vještinu komuniciranja stranim jezikom, engleskim jezikom.

Učenici su napisali i primili ukupno 3 pisma:

  • u prvom pismu su se predstavili i napisali nešto o sebi (razred, obitelj, hobiji, kućni ljubimci, slobodno vrijeme i slično):
  • u drugom pismu pobliže su opisali mjesto i zemlju u kojoj žive i svoju dnevnu rutinu
  • u trećem pismu opisali su dojmove iz 6. razreda, što očekuju od 7. razreda te kako planiraju provesti ljeto.

Učenicima škola, projekt je bio vrlo zanimljiv i dogovorene su smjernice i za nastavak projekta s proširenim aktivnosti za sljedeću školsku godinu.

Učenicima 6. razreda ovo je već šesta godina kako sudjeluju u međunarodnim eTwinning projektima, obzirom da su od prvog razreda s učiteljicom razredne nastave Gordanom Vučković, a od 5. razreda s učiteljicom Informatike Slađanom Benkus, sudjelovali u barem jednom projektu godišnje.