prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učenici Srednje škole Bedekovčina u Turskoj

Na susretu partnerskih timova sudjelovali su i učenici Srednje škole Bedekovčina.

Nakon više od godinu dana pauze zbog Covid pandemije, od 21. do  27. studenog 2021. u okviru Erasmus+ projekta pod nazivom “Code Yourself Into English”, organiziran je susret partnerskih timova na kojem su sudjelovali učenici škole: Marija Mlinarić 4. G, Iva Ptiček 3. Mb, Ivan Maslić 2. G i Filip Sviben 3. Ma u pratnji nastavnica Sanje Videk i Daniele Usmiani.

Radi se o dvogodišnjem projektu u okviru kojeg učenici izrađuju niz digitalnih uradaka, koristeći niz alata i kodiranje te kreiraju digitalne materijale za učenje engleskog jezika. Učenici će uz digitalne kompetencije značajno ojačati i jezične kompetencije učeći pomoću digitalnih uradaka koje su napravili jedni za druge. U projektu sudjeluju škole iz Turske, Italije, Španjolske, Rumunjske i Hrvatske.

Tijekom susreta u Čanakkaleu učenici su analizirali i prema zadanim kriterijima birali najbolje prethodno izrađene infografike učenika svih partnera na temu “How do I picture myself in the future?”, kodiranjem u Scratchu izrađivali animacije i priče na zadanu temu vezani za mjesta koja su posjetili – Troja i Asos, rješavali postavljene zadatke na Code.org platformi i izvanmrežne aktivnosti vezane za kodiranje. Također, analizirali su digitalne uratke učenika vezane za učenje jezika iz različitih životnih situacija (svakodnevni život, zdravlje, život u školi, kuhanje, turizam i sl.) koje su izradili učenici partnerskih škola.

Ujedno​ imali su priliku posjetiti Muzej Troje i obići Arheološke iskopine Troje, kao i Asos, gradić u kojem je živio Aristotel i otvorio vlastitu akademiju. Osim rada na projektnim aktivnostima uvijek se našlo vremena za ples, šalu i smijeh koji je odzvanjao u školi Vahit Tuna Anadolu Lisesi. Sljedeći susret projektnih timova planiran je u Rumunjskoj, u Cavnicu krajem siječnja 2022. godine.