prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Učiti je lako

Na početku nastavne godine učenicima je potrebna dodatna motivacija za učenje i izvršavanje obveza. Mnogi učenici smatraju kako znaju učiti i kako za proces učenja nije nužna priprema.

Učenje možemo smatrati aktivnošću, a za svaku aktivnost potrebna je određena priprema i stvaranje preduvjeta. Kako bi učenici uspješno stjecali nova znanja, u knjižnici Osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima učilo se kako učiti. Na izvannastavnoj aktivnosti (mladi knjižničari) pretraživali su različite izvore znanja- časopise, enciklopedije, priručnike, mrežne izvore, brošure i sl. Nakon prikupljanja informacija, uslijedio je odabir relevantnog. Učenici su, uz knjižničarkinu pomoć, odabrali naputke koje smatraju korisnima, a mogli bi im pomoći pri učenju.

Kako nove spoznaje ne bi ostale unutar zidova knjižnice, izrađen je sadržaj namijenjen svima. Korišten je online alat Genially u izradi interaktivnog plakata. Pretraživanjem mrežnih stranica, pronađeni su korisni sadržaji ove tematike te su oni umetnuti u obliku interaktivnih elemenata. Interaktivni je plakat objavljen na mrežnoj stranici škole kako bi svi učenici mogli pročitati i olakšati si učenje.