prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Usavršavanje na tečaju “Enough Theory, Let’s Play! Fun Games for Developing the Whole Child”

U sklopu Erasmus+ K1 projekta “School – gateway to life”, učitelj Matija Dugandžić iz Osnovne škole Pantovčak, sudjelovao je na stručnom usavršavanju na tečaju “Enough Theory, Let’s Play! Fun Games for Developing the Whole Child”, koji se održao u San Cristóbal de La Laguni od 14. do 19. ožujka 2022. godine.

Na tečaju je sudjelovalo 12 polaznika iz Njemačke, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Tijekom tečaja koji je trajao pet dana, učitelji su se međusobno upoznali, razmijenili iskustva te unaprijedili svoja znanja i vještine. Upoznali su se s različitim aktivnostima i igrama za razvoj emocionalne i socijalne inteligencije učenika. Igranje igara ponekad se smatra nestrukturiranom i besmislenom aktivnošću rezerviranom za mlađe uzraste, ali zapravo ima vrlo važnu obrazovnu vrijednost.

Ovaj tečaj naučio je sudionike kako u razredu koristiti igre kako bi poboljšali sposobnosti učenika te utjecali na njihov osobni (kognitivni, emocionalni i društveni) razvoj. Također, tečaj ih uveo u različite vrste kohezivnih i izražajnih igara te igara za opuštanje. Igranje takvih igara pomaže nam da stvorimo kohezivniju grupu, čime utječemo na poboljšanje kvalitete učenja naših učenika i naše iskustvo kao učitelja. Osim unaprjeđivanja vještina, učitelji su imali priliku posjetiti i upoznati prekrasan otok Tenerife, najveći otok kanarskog arhipelaga, ujedno i jedan od najsunčanijih na svijetu koji oduševljava svojom prirodnom raznolikošću.