prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Veliko srce vukovarskih gimnazijalaca

Vukovarski gimnazijalci i hladne, zimske dane, znaju, žele i mogu, učiniti toplima i bajkovitima. Pokazali su to kroz višegodišnji humanitarni rad protkan dobrotom i nesebičnim darivanjem. Ovoga puta, donirali su informatičku opremu Udruzi za osobe s intelektualnim poteškoćama „Golubica Uzosio“ iz Vukovara i razveselili njihove štićenike. 

Mjesec je ožujak ujedno i mjesec kada se u gradu Vukovaru s posebnim pijetetom prisjećamo hrvatskih branitelja Vukovara.

Kakvu poveznicu ima ova obljetnica s gimnazijom, udrugom i donacijom?

Naime, Udruga Golubica Uzosio vrlo je aktivna u gradu Vukovaru u realizaciji brojnih aktivnosti i projekata. Jedan od projekata koji planiraju provesti sa svojim korisnicima su posebno osmišljene informatičke radionice kojima bi njihovi štićenici vježbali finu motoriku. Za takav su oblik terapije idealni moderni uređaji sa zaslonima osjetljivim na dodir, kao što su mobiteli, tableti i slično. Kako udruga Golubica ne posjeduje takve uređaje zatražli su pomoć drugih udruga. Tako se angažirala Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja domovinskog rata te povezala Udrugu Golubica Uzosio s Gimnazijom Vukovar koja već godinama sudjeluje u brojnim humanitarnim aktivnostima kako u školi, tako i u lokalnoj zajednici i šire. Na inicijativu ravnatelja Gimnazije Vukovar Davora Šijanovića, školski odbor donio je odluku o donaciji Samsung tab3 tableta za korisnike udruge Golubica što je i realizirano u subotu, 10. ožujka 2018. godine kada se u Vukovaru obilježava Dan hrvatskih branitelja Vukovara. U prostorijama Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima Golubica Vukovar, korisnicima Udruge upriličeno je svečano uručenje ove hvalevrijedne donacije.

Gimnazija Vukovar donirala je 14 Samsung tableta, dok je tvrtka TONet d.o.o. Vukovar osigurala korištenje bežičnog interneta u prostorima Udruge. Samoj predaji opreme nazočili su gospodin Predrag Mišić ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara te predstavnica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata gospođa Nikolina Menjuk, direktor tvrtke TONet d.o.o. gospodin Vedran Vidić, ravnatelj Gimnazije Vukovar gospodin Davor Šijanović, kao i profesorice i učenici Gimnazije Vukovar. Ispred “Golubice Uzosio” Vukovar donaciju je preuzela predsjednica Ivana Azenić Dubravčić, a nakon svečanog uručenja učenici Gimnazije Vukovar tablete su predali izravno korisnicima “Golubice Uzosio” Vukovar. Ozarena lica i osmjesi na licima korisnika pokazali su donatorima kako je oprema stigla u ruke onima kojima doista puno znači i koji će je iskoristiti na najbolji mogući način. Ovom donacijom vukovarski srednjoškolci, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji pokazali su kako je dobro činiti dobro, dok su naši korisnici pokazali kako i male stvari čovjeka čine sretnim! Naši učenici s generacije na generaciju prenose humanitarnu poruku „Dobro je činiti dobro“ i vođeni njome pokazuju izrazito visok osjećaj i veliko srce za sve kojima je pomoć potrebna.

Ove su godine vukovarski gimnazijalci, osim ove humanitarne akcije uspješno proveli akciju postavljanja bežičnog interneta u vukovarskoj bolnici na odjelu pedijatrije, kao i prikupljanje novčanih sredstava za teško oboljele Vasu i Mašu. Uložena energija, trud, pažnja i topao osmjeh, svaku humanitarnu akciju učine jedinstvenom, iako je ideja tradicionalna i sveopća. Ovakve humanitarne akcije ujedno su i prilika za povezivanje ljudi i zajedništvo u pomaganju porebitima a to nas u konačnici čini plemenitijima. Poruka koju vukovarski gimnazijalci šalju nakon svake održane humanitarne akcije je: pomozimo svima onima kojima je pomoć potrebna, olakšajmo i uljepšajmo teške trenutke svima kojima je breme života otežalo ramena i  zajedno iskusimo  čarobne moći nesebičnog davanja, beskompromisne ljubavi i suosjećanja tijekom ovakvih obljetnica, jer “Dobro je činiti dobro”. Stoga, kad god možete, kada ste god u mogućnosti darujte, poklanjajte, jer time činite dvostruku radost, kako sebi tako i drugome

Svako je vrijeme pravo vrijeme za nesebično darivanje. Darivanje koje dolazi iz srca, obilježeno je mirom među ljudima, izražavanjem ljubavi, prijateljstva i zahvalnosti, jer darivanje se ne oglada u skupocjenim darovima, već u buđenju pozitivnih osjećaja, dobrote, poniznosti i humanosti. Humanost kao ogledalo naše duše, zasigurno je put ka boljitku cjelokupnog čovječanstva. Naše zadovoljstvo realizacijom ove humanitarne akcije time je veće jer smo ovom skromnom gestom napravili mali korak na putu k zvijezdama, a sva velika putovanja sačinjena su od malih koraka i malih etapa.

„Nije stvar u tome koliko darujemo, već koliko ljubavi posvećujemo darivanju“,  Majka Tereza