prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Za svakog po nešto u školi tijekom zimskih praznika

S ciljem omogućavanja učenicima Osnovne škole Popovac da na osmišljen, sadržajan i stručno vođen način, kvalitetno i korisno provedu dio slobodnog vremena tijekom drugog dijela zimskog odmora (od 19. do 23. veljače 2024.), učitelji i stručni suradnici su osmislili zanimljive aktivnosti.

Održano je ukupno 13 različitih aktivnosti u Branjini, Kneževu i Popovcu koje su kod učenika potaknule razvoj različitih vještina, kao što su timski rad, kreativnost i sportski duh.

Novoopremljena kuhinja za izvannastavnu aktivnost “Domaćinstvo”, koju je škola nedavno nabavila zahvaljujući sudjelovanju u eksperimentu cjelodnevne škole, prvi put je isprobana. Učenice su naučile kako pravilno zamijesiti tijesto koristeći zadane mjere i sastojke te su pažljivo oblikovale kiflice. Nakon što su ih ispekle, zajedno su uživale u slasnom doručku. Samoinicijativno su oprale posuđe, ističući važnost timskog rada i suradnje u održavanju čistoće i reda.

Učenici su uživali u radionici quillinga gdje su mogli slobodno izražavati svoju kreativnost. S obzirom na to da su već savladali osnove tehnike quillinga, sada su imali priliku raditi po vlastitim željama i inspiraciji. Odlučili su zajedno izraditi zajedničku slike “CDŠ” raznobojnih trakica papira. Ova aktivnost nije samo poticala njihovu umjetničku izražajnost, već je također pružila priliku za druženje i razmjenu ideja među učenicima, koji su s oduševljenjem sudjelovali u aktivnosti koja ih ispunjava i inspirira.

Na oduševljenje učenika lutke za nastavu su opet bile glavni rekviziti. U učionici se stvorilo uzbudljivo ozračje koje je pozivalo na kreativnu igru. Iako su bili jutarnji sati, učenici su brzo pronašli inspiraciju i maštu te su započeli s kreativnim izričajem. Uz pomoć svojih lutaka, stvarali su vlastite priče. Lutke su im postale živahni protagonisti.

Na likovnoj radionici prevladavali su uskršnji motivi. Koristeći 3D olovku, učenici su izradili prekrasne radove. Još jednom su dokazali da im kreativnosti ne nedostaje i da posjeduju dobre vještine. Rezultat njihovog dvosatnog rada su šarene i unikatne uskršnje dekoracije za koje nema sumnje kako će za mjesec dana unijeti veselje u brojne domove.

Glazboljupci su svojim pjevanjem zasjali poput slavuja, dok ih je sretna i zadovoljna učiteljica pratila na novim klavijaturama. Učionica je sada opremljena izvrsnom glazbenom opremom, što nije korisno samo za nastavu glazbene kulture, već i za sve ostale priredbe u Područnoj školi Kneževo. Uz podršku svoje učiteljice, učenici su razvijali svoj glazbeni talent i izražajnost, stvarajući nezaboravne trenutke u školi tijekom zimskog odmora.

Ples je bio fantastična prilika za sve one koji su željeli aktivno kretati i u opuštenoj atmosferi zaplesati s učiteljicom. Kroz dinamične plesne pokrete, učenici su mogli dobro procijeniti svoje tjelesne sposobnosti, istovremeno se zabavljajući i oslobađajući stresa. Sjajan način za trošenje kalorija i održavanje kondicije!

Tijekom aktivnosti “English Drama Group” učenici razredne nastave pogledali su ulomke iz omiljenih bajki, dijeleći svoje dojmove i raspravljajući o svojim najdražim dijelovima priča. Crtežima su prikazali svoje omiljene likove iz bajke, čime su dodatno produbili svoje razumijevanje i povezanost s pričama. Smijeha nije nedostajalo tijekom igre pantomime, a uspješni su bili i tijekom pogađanja naslova bajki na engleskom jeziku.

Učenice su se pretvorile u prave književne superjunakinje dok su uranjale u svijet Spidermanova lika. Kroz vješto crtanje Spidermanova lika, gledanje istoimenog filma te analizu njegovog karaktera kao stripovnog i filmskog junaka, istraživale su složenost i dubinu ovog popularnog lika. Učenice su se osjećale kao prave superjunakinje, istražujući i učeći o liku koji ih nadahnjuje i potiče njihovu maštu.

Mažoretkinje s velikom ozbiljnošću pripremaju svoj prvi nadolazeći nastupi na završnoj školskoj priredbi. Posvetile su puna dva sata vježbanju koreografije i savladavanju složenih pokreta s pomponima. Naime, maksimalno se trude kako bi njihov nastup bio što usklađeniji i postao nezaboravan za sve prisutne.

Mrežni novinari su uspješno odradili zadatak izrade zajedničkog časopisa. Svojim vještim pisanjem, istraživanjem i suradnjom, stvorili su inspirativan časopis koji je obuhvatio različite teme . Osim toga, napisali su pisma prijateljima iz Poljske, dijeleći svoje doživljaje i priče o pčelici koja je stigla njima iz Slovačke u okviru eTwinningovog projekta “Well-being @ school”. Ove aktivnosti nisu samo potaknule njihov novinarski duh i vještine pisanja, već su također produbile međunarodno prijateljstvo i razumijevanje među mladima iz različitih dijelova svijeta.

Učenici su se opustili tijekom igranje odbojke, a to je ujedno bila izvrsna prilika da se maknu od ekrana i mobitela te aktivno sudjeluju u tjelesnoj aktivnosti. Protegnuli su noge, vježbali koordinaciju i timski duh, te se zabavili u aktivnosti koja ne samo da je puknula kretanje već i socijalizaciju.

Učenici su se okupili i kako bi uživali u različitim društvenim igrama. Zahvaljujući „Igricama iz škrinjice“ stvorena je ugodna atmosferu uz neizostavan smijeh, natjecateljski duh i druženje.

Vatrogasce je opet zahvatila strast za učenjem i pripremama kroz praktične vježbe za nadolazeće natjecanje dobrovoljnih vatrogasnih društava. Svakako treba naglasiti kako su njihova predanost i trud još jednom pokazali njihovu spremnost da neki od njih jednog dana postanu heroji u službi zaštite i sigurnosti zajednice.

Popovačka zabavna zima pružila je učenicima Osnovne škole Popovac nezaboravno iskustvo tijekom drugog dijela zimskog odmora. Učenici su sudjelujući u raznovrsnim aktivnostima, razvijali svoje vještine i izgrađivali timski duh. Sve navedene aktivnosti obogatile su zimski odmor učenika, pruživši im priliku za učenje i stvaranje nezaboravnih trenutaka koji će ih pratiti i nakon povratka u školske klupe.