prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Znanstveno-stručni skup: Psihološke intervencije u školstvu i zdravstvu

U sklopu obilježavanja 16. Tjedna psihologije u Hrvatskoj, Društvo psihologa Osijek organizira jednodnevni znanstveno-stručni skup pod nazivom „Psihološke intervencije u školstvu i zdravstvu“. Skup će se održati 22. veljače 2023. godine na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Osijek.

Namjera organizatora je za psihologe s područja Osječko-baranjske županije, ali i susjednih županija organizirati znanstvena i stručna predavanja koja će održati domaći stručnjaci. U zadnjih nekoliko godina na sve aspekte našeg života utjecaj su imali za nas novi stresni događaji, poput pojave korona virusa, potresa, rata u svijetu te ekonomske krize. Ovakvi događaji prvenstveno su utjecali na fizičko i mentalno zdravlje ljudi, a također i na obrazovanje djece i mladih.

S obzirom na sve veću pojavu problema mentalnog zdravlja, cilj organizatora je kroz znanstveno-stručni skup dodatno educirati i osnažiti psihologe u području školstva i zdravstva kako bi pravovremeno kroz intervencijski rad omogućili adekvatan razvoj djeci i mladima, ali i ostalim ugroženim skupinama.

Skup je besplatan za psihologe i bodovat će se u skladu s Pravilnikom o stručnom usavršavanju Hrvatske psihološke komore.