prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan crvene haljine – podizanje svijesti o srčanom i moždanom udaru

Dan crvene haljine s ciljem podizanja svijesti o srčanom imoždanom udaru u žena. Sudjelovalo je desetak nastavnika i stručnih suradnike i pedesetak maturanata uvažavajući epidemiološke uvjete.

U školi je, po statističkim podacima, više zaposlenica ženskog spola kao i učenica koje je pohađaju. Pridružili su se inicijativi Osječko-baranjske županije koja već treću godinu za redom, prvog petka u veljači, smatra važnim promociju i edukaciju građana o simtomima i čimbenicima rizika istih, kao i o preventivnim mjerama koje doprinose zdravlju i većoj kvaliteti života i rada sugrađanki.

Dan crvene haljine s ciljem podizanja svijesti o srčanom imoždanom udaru u žena. Sudjelovalo je desetak nastavnika i stručnih suradnike i pedesetak maturanata uvažavajući epidemiološke uvjete.učenici u crvenim majicamaSvrha akcije, bila je potaknuti žene na brigu o svom zdravlju, prvenstveno zdravlju srca i krvnih žila, budući da se većina srčanih i moždanih udara može prevenirati zdravim načinom života i prepoznavanjem simptoma i njihovim liječenjem. U svijetu, inicijativa je prepoznatljiva pod nazivom “Wear Red Day” i potječe iz Sjedinjenih Američkih Država. Školska pedagoginja, Gordana Popović, prof. i psihologinja Katarina Jakubec, mag.psycg, organizirale su informiranje o navedenom problemu u školi. Odrađena je i aktivnost fotografiranja učenika, nastavnika i stručnih suradnika koji su došli na nastavu odjeveni u crvene majice, šalove, haljine i sl. Osmislili su i pano u predvorju koji su postavile učenice 4. g razreda Laura Ivanović i Nikolina Jagušić.

Nadaju se da su akcijom doprinjeli senzibilizaciji svih o ovom javnozdravstvenom problemu jer je podizanje svijesti o rizicima pojave moždanog i srčanog udara od vitalnog značaja za zdravlje.