prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan sigurnijeg interneta obilježen uz razne igre

Učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Antun i Stjepan Radić iz Gunje u suradnji s knjižničarkom obilježili su Dan sigurnijeg Interneta. Za početak sata, odigrali su puzzle čije rješenje je bio plakat posvećen obilježavanju Dana.

Nakon što su složili puzzle i pronašli rješenje u obliku plakata, učenici su nastavili igrati igru koju su preuzeli s mrežne stranice Centra za sigurniji internet, u kojoj su provjeravali znanje o zaštiti u svijetu interneta i mobilnih telefona. U jednom dijelu, imali su zadatak odgovarati na pitanja, a u drugom crtati zadani pojam. Učenicima se igra jako svidjela. Osim društvene igre, knjižničarka ih je uputila da mogu odigrati igru Interland gdje rješavajući pitanja skupljaju bodove i mogu dobiti certifikat.

Za domaću zadaću, učenici su dobili upute kako preuzeti u Google Playu aplikaciju pod nazivom “DSI2021” u kojoj su mogli provjeriti znanje i odigrati nagradnu igru. Za učenike koji željeli znati više, mogli su odigrati uz pomoć roditelja igricu “Dabrica Darka otkriva digitalni svijet” i učiteljici poslati dokaze da su igricu odigrali na e-adresu.

 

sigurnost u školi