prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ projekt New Ways New Skills

Osnovna škola “Đuro Pilar” iz Slavonskog Broda je od 22. do 26. studenog 2021. godine sudjelovala na četvrtoj mobilnosti projekta New Ways New Skills u Valencia de Alcantara, Španjolska.

Sudionici projektaPredstavnici OŠ „Đuro Pilar“ iz Slavonskoga Broda sudjelovali su na četvrtoj mobilnosti učitelja u sklopu Erasmus projekta New Ways New Skills / Novi načini učenja i poučavanja. Domaćin mobilnosti bila je Osnovna škola „Colegio Ntra. de los Remedios“, Valencia de Alcantara iz Španjolske.

Sudionici projekta predstavili su svoj rad prikazan kroz zadanu temu – Bloomovu taksonomiju. Nastavnik geografije i povijesti Ivan Ilišević, prikazao je primjer obrade Domovinskog rata kroz etape Bloomove taksonomije, nastavnica engleskoga jezika Aleksandra Balen predstavila je temu Mentalno zdravlje kroz Bloomovu taksonomiju, a ravnatelj Igor Nikičić prezentirao je aktivnosti projekta koje su postavljene na platformu eTwinning.

Sudionici projekta iz Grčke, Francuske, Španjolske, Hrvatske, Cipra i Ujedinjenog Kraljevstva upoznali su se s novim korakom projekta P4C Philosophy for Children. Edukacije iz ovoga područja održali su poznati pedagoški stručnjaci iz područja Philosophy for Children. Španjolsko-argentinska znanstvenica Gloria Arbones istaknula je važnost razvijana osobnog mišljenja te poučavanja razmišljanja i komunikacije u školi. Ellen Duthie održala je radionicu i predavanje pod nazivom Igra u P4C Wonder Ponder boxes u kojemu je istaknula kako zanimljive scene i intrigantna pitanja potiču djecu na razvijanje vlastitih mišljenja i agumenata te sudjelovanje u raspravama. Joana Rita Sousa održala je primjer filozofske radionice za mlade i djecu.Izlet u Marvao

Škola domaćin gostima je predstavila prirodnu i kulturnu baštinu svoga zavičaja. Gosti su posjetili mjesnu crkvu, sefardsku sinagogu i samostan klarisa koji je pretvoren u gradski muzej. U neposrednoj blizini nalazi se Nacionalni park Tajo s bogatom florom i faunom, a u kojemu se nalazi pet megalitskih spomenika iz mlađeg kamenog doba koji su uvršteni na Unescovu listu svjetske baštine.

Priloženi dokumenti