prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Ljubav nas veže i spaja”

Učenici 4. b razreda Osnovne škole Opuzen sudjelovali su u eTwinning projektu “Ljubav nas veže i spaja”. Autorice projekta su učiteljice Ivana Bašić iz Osnovne škole Opuzen i Lidija Hatadi iz Područne škole Farkaševac. Ljubav je smisao života i u nama budi plemenite osjećaje pa su ovim projektom željeli probuditi u njima sve lijepo.

Cilj projekta je razvijanje socijalne osjetljivosti, potrebe pomaganja i uključivanja učenika u akcije za dobrobit zajednice, posebno djece i starijih osoba. Željeli su poboljšati kvalitetu života i zdravlja djece oboljele i liječene od malignih bolesti. Ovakvim načinom rada promiče se volonterstvo kod učenika nižih razreda škole, potiče se kreativnost i i stvaralaštvo u odgoju i obrazovanju. Organizirano je niz edukativnih, kreativnih i humanitarnih programa i radionica s ciljem senzibiliziranje djece o potrebama vršnjaka zahvaćenih elementarnim nepogodama. U projektu su davali podršku jačanju mentalnog zdravlja djece tijekom i nakon COVID-19. Projekt je započeo u siječnju 2021. godine.

Svaki razredni odjel izabrao je aktivnosti koje mu najviše odgovaraju i svoje uratke postavio na Twinspace. Za potrebe projekta formirana je Facebook grupa u kojoj su partneri međusobno komunicirali i razmjenjivali ideje. Završni proizvod projekta je online knjiga sa zajedničkim radovima i mrežno događanje u kojem su partneri prezentirali najuspješnije aktivnosti. Učenici 4. b razreda u sklopu projekta odradili su nekoliko aktivnosti. Najprije su se predstavili u FlipGridu i vršnjacima iz Petrinje napisali su pismo podrške nakon potresa. Obilježili su Dan ružičastih majica i rekli NE verbalnom nasilju. Za Valentinovo su iznenadili učenike posebnog razrednog odjela u školi i napisali su im prigodnu čestitku te im darovali slatke pakete. Ljubav prema očevima izrazili su pisanjem sastavka Moj tata i slikanjem tatinoga portreta. Suosjećali su i s djecom s Down sindromom i obuli yu različite čarape da bi im dali podršku. Volimo naš planet Zemlju i učenici su pisali poruke Zemlji i slikali kako vide Zemlju u budućnosti. Za dan planeta Zemlje održali su i videokonferenciju s učenicima iz Osnovne škole Izidora Kršnjavoga iz Zagreba. Za Majčin dan slikali su portret mame i pisali joj pjesme. Cijelu školsku godinu sakupljali su plastične čepove za djecu oboljele od leukemije. U projektu su osvijestili važnost ljubavi prema svim živim bićima i važnost ljubavi i za očuvanje našeg planeta.