prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Festivala prava djece u Osnovnoj školi Stjepan Radić Tijarica

U sklopu Festivala prava djece u Osnovnoj školi Stjepan Radić u studenom 2020. godine, održana je radionica na temu dječjih prava. Festival prava djece organizira Udruga za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti “Alternator”.

Festival je pokrenut 2009. godine povodom 20. obljetnice Konvencije o pravima djeteta s ciljem skretanja pozornosti na prava djece i mladih koristeći alate filmske umjetnosti i brojnih drugih mogućnosti koje nam osiguravaju kreativnost i stvaralaštvo. U Osnovnoj školi Stjepan Radić Tijarica održan je “Mali festival za velike teme”. Učenici su pogledali film “Just because” i nakon filma imali radionicu o nasilnom i nenasilnom ponašanju. Cilj radionice bio je naučiti kako način nenasilno rješavati sukobe i razvijati kvalitetnije odnose. U igri s lutkama, vježbali su način kako ostati smiren ili pričekati da prvi val ljutnje prođe, kako razgovarati s osobom koja nas je naljutila, kako izraziti svoje osjećaje, potrebe i želje. Učenici su izradili popis “Smiri se“ u kojem su zapisali na koji način se možemo smiriti kada smo ljuti, ali su i vježbali kako mirno razriješiti sukobe koji su dio naše svakodnevice. Više o festivalu možete saznati na poveznici.