prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Influenceri od kojih možemo učiti

Jeste li upoznati s hrvatskim influencerima i čime se bave? Kao i diljem svijeta, i u Hrvatskoj je moguće pronaći različite skupine influencera, no ovim vas radnim zadatkom potičemo da detaljnije istražite neke hrvatske influencere i aktivnosti kojima se bave.

  1. Jeste li čuli za Doctora D.S.-a? Riječ je o Davoru Skrbinu iz Virovitice koji je 2016. godine na YouTubeu pokrenuo svoj “uradi sam” kanal. Njegov kanal prati 1,7 milijuna korisnika. Posjetite ga na YouTubeu i istražite Davorovu kreativnost, možda vas i djecu potakne na izradu zajedničkih kreativnih projekata.
  2. Igranje šaha proteklih je godina ponovno postalo jako popularno, osobito zahvaljujući američkoj seriji “Damin gambit”. Međutim, mnogi su šah voljeli i ranije i tome posvetili čak i vlastiti  kanal. Jedan od njih je i Agadmator, odnosno Antonio Radić iz Križevaca koji je pokrenuo najveći šahovski YouTube kanal na svijetu – “agadmator’s Chess Channel” koji trenutačno ima više od milijun pretplatnika.

I među svjetskim influencerima postoje mnogi čiji kanali itekako mogu biti korisni u svakodnevnom životu. Primjerice, zajedno s djecom pogledajte na YouTubeu kanal “Dad, how do I?“. Što sve možemo naučiti od Roba Kenneyja? Zašto je u tako kratkom razdoblju kanal počelo pratiti više od tri milijuna korisnika?

S djecom istražite i druge pozitivne primjere na različitim društvenim mrežama. Zajedno analizirajte njihove objave i razgovarajte zašto vam se sviđaju određeni , što ste od njih naučili, kako njihove objave možete primijeniti u svakodnevnom životu te koje biste kanale preporučili svojim prijateljima i članovima obitelji.

Preuzmite priručnik ‘Influenceri i njihova uloga u životima djece i mladih’

 

Tekst je prenesen s mrežnih stranica Medijska pismenost – abeceda za 21. stoljeće.