prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Kućica za knjige kao poklon gradu Zagrebu za njegov dan

Učenici Industrijske strojarske škole, sudionici eTwinning projekta „The green changemakers“  izradili su još jednu kućicu za besplatnu razmjenu knjiga koju su na Dan grada Zagreba postavili na tržnici Utrina.

Učenici eTwinneri kućicu za knjige izradili su recikliranjem otpadnih i odbačenih predmeta i materijala pronađenih u odjelima školske radionice. Kako bi svi građani izvan gradske četvrti Utrina znali da imaju novo mjesto za posudbu i doniranje knjiga, učenici su kućicu upisali na interaktivnu kartu Malih slobodnih knjižnica Hrvatske.

Vijeće Mjesnog odbora Utrina zahvalilo je učenicima i njihovim mentorima Silviju Terzeu i Nenadu Posavcu kao i ravnatelju Nenadu Pavliniću i nastavnici Ivi Bojčić na izvrsnoj suradnji i mogućnosti za dodatno promicanje čitanja. “Čitanje nas odvodi u svjetove koje nikada ne bismo vidjeli, upoznaje nas s ljudima koje nikada ne bismo upoznali i omogućuje nam osjetiti emocije koje inače ne bismo osjetili”, zaključuju iz Mjesnog odbora. Prve knjige u kućicu stigle su zahvaljujući književnom klubu iz obližnje OŠ „Mladost“.

Iznimnu aktivnost i postignuća svih učenika i nastavnika uključenih u eTwinning projekt „The green changemakers“ prepoznala je European Training Foundation (ETF), organizacija koja već četvrtu godinu zaredom provodi Green Skills Award, natjecanje koje obuhvaća projekte iz cijelog svijeta koji predstavljaju primjer inovativnosti i kreativnosti u zelenim vještinama i obrazovanju. Ove je godine ETF zaprimio 64 prijave iz cijelog svijeta, među kojima i prijavu međunarodnog eTwinning projekta “The green changemakers” koji su pokrenule Sanda Šutalo, profesorica računalstva iz Tehničke škole Karlovac i Sanja Pavlović Šijanović, profesorica informatike iz Gimnazije Vukovar s ciljem ostvarivanja interaktivnog i inovativnog suradničkog načina rada koji pred sudionike postavlja nove izazove u području istraživanja i djelovanja u skladu s ciljevima održivog razvoja. Tijekom drugog ETF Learning Connects prijenosa uživo, u četvrtak, 9. lipnja 2022. godine, eTwinning projekt “The green changemakers” proglašen je pobjedničkim projektom.