prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Međunarodni eTwinning projekt Pusni običaji naših krajeva

Pusni običaji naših krajeva novi je projekt na eTwinning platformi. Projekt su osmislile učiteljice drugih razreda osnovne škole Daliborka Rotar i Milana Vukelić. Projekt je suradnja dviju susjednih škola OŠ “Milan Brozović” iz Kastva i OŠ”Sveti Matej” Viškovo.

 

Cilj je projekta proširiti znanja učenika o tradicionalnim pusnim običajima krajeva iz kojih potječu. Provođenjem zajedničkih aktivnosti s drugim učenicima iz različitih škola, iz različitih krajeva RH i drugih država učenici će naučiti poštivati različitosti kulturnih običaja. Projektom se žele razvijati sljedeće kompetencije: komunikacija na materinskom i stranom jeziku, socijalna i građanska kompetencija, kulturna svijest i izražavanje, inicijativnost i poduzetnost, učiti kako učiti.

Učenici će u raznim područjima upoznati pusne običaje svoga kraja kao i običaje drugih škola uključenih u projekt. Svrha je projekta poticati kod učenika ljubav prema njegovanju tradicije i kulture svoga kraja, kao i krajeva drugih naroda.

Projekt će se realizirati u suradnji s drugim partnerskim školama iz RH i drugih zemalja.

Aktivnosti tijekom projekta:

1. Predstavljanje projektnih partnera

2. Pusni običaji naših krajeva

3. Zvončari

4. Izrada maske

5. Naziv karnevalske skupine

6. Pusne pjesme/tanci

7. Koreografija karnevalskih skupina

8. Dječja povorka

9. Međunarodni karnevali

10. Pust

11. Evaluacija

Projekt će se odvijati od 15. siječnja 2021. godine do 15. ožujka 2021. godine. Aktivnosti projekta će se odvijati kroz individualne i grupne radove. Komunikacija između projektnih partnera provodit će se putem videokonferencije i TwinSpace.

Učenici će:

– uočavati i razlikovati pusne običaje svoje domovine, kao i razlike između zavičaja RH i drugih zemalja

– isticat će važnost njegovanja tradicije pojedinog kraja RH i drugih zemalja

– sudjelovat će u istraživačkoj i projektnoj nastavi

– učit će samostalno, te kroz suradničko učenje i timski rad

Provedene aktivnosti projektnih partnera će biti objavljene putem TwinSpacea i mrežnih stranica osnovnih škola. U projektu trenutno sudjeluje 25 projektnih partnera iz 3 europske zemlje. 

Ako se vi i vaši učenici želite pridružiti našem projektu s vašim kreativnim idejama i tradicijom vašeg kraja uključite se na eTwinning projekt Pusni običaji naših krajeva.