prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nagrađeni eTwinning projekti nacionalnom i europskom oznakom kvalitete

eTwinning projekti učenika 3. b razreda Osnovne škole Prelog osvojili su nacionalnu i europsku oznaku kvalitete za projekte „Razgledince moga zavičaja“ i „Ljubav nas veže i spaja“.

Kako bi upoznali krajeve Lijepe naše, učenici škole s učiteljicom Silvijom Kosec, uključili su se u eTwinning projekt pod nazivom “Razglednice moga zavičaja”. Cilj ovog projekta je upoznati krajeve Republike Hrvatske, njegove osobitosti i prepoznatljivost, a samim time i istražiti svoj grad i širu okolicu te upoznati druge učenike posebnostima kraja. Izrađivanje razglednica ručno i digitalno posebno ih je veselila da što ljepša otputuje u ruke naših vršnjaka, a svaka primljena razglednica potaknula ih je na istraživanje toga mjesta s ciljem što boljeg upoznavanja. Vrlo ponosni, najmlađi učenici škole dobili su veliku nagradu “Nacionalnu oznaku kvalitete”. Uvijek dokazano da se trud isplati.

Sljedeće projektne aktivnosti vezane su uz projekt “Ljubav nas veže i spaja”“. Suradničkim učenjem, druženjem, stvaranjem pozitivnoga ozračja u razredu s veseljem učenici su sudjelovali u svim aktivnostima. Projekt su započeli aktivnostima kako bi pomogli vršnjacima u području stradalom u potresu. Crtežima, poticajnim porukama podrške, humanitarnim akcijama pokazali su empatičnost prema vršnjacima. Da je ljubav važna pokazali su međusobnim darivanjem povodom Valentinova. U vrijeme Fašnika izradili su maske u obliku srca i predstavili se Gradu virtualno. Provođenjem mnogih aktivnosti na Dan sigurnijeg interneta pokazali su da je važno brinuti o osjećajima prijatelja te tako iskazali važnost uljudnog ponašanja na društvenim mrežama. Na Dan ružičastih majica u zajedničkoj borbi protiv vršnjačkog nasilja noseći ružičasto pokazali su kako sve sukobe možemo riješiti riječima. Jer znamo, da lijepim postupcima i riječima možemo rasti, učiti i živjeti samo ako smo uvijek tolerantni i pažljivi jedni prema drugima. Neizostavna je ljubav u obilježavanju Dana Downovog sindroma, gdje su i pokazali na trenutak da misle na njih nošenjem različitih čarapa.

Sve ove aktivnosti provedene s ciljem dijeljenja ljubavi koja nas veže i spaja. Kod učenika, razville su se mnoge vještine, među kojima i prezentacijske vještine u korištenju digitalnih alata, ili u video konfernecijama. Krajnji cilj bio je i izrada plakata s izložbenim primjercima u holu škole, na eTwinning Twinspace i na mrežnoj stranici škole putem koje su upoznali lokalnu zajednicu s radom škole.