prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objava rezultata znanstveno istraživačkog projekta “Umijeće razgovora”

Provedba znanstveno istraživačkog projekta “Umijeće komuniciranja” odvijala se od 1. travnja 2020. do 1. listopada 2021. godine, a sam je postupak ispitivanja trajao od 1. studenog 2020. do 1. lipnja 2021. godine. U istraživanju su sudjelovali nastavnici i učitelji iz strukovnih i tehničkih škola na državnoj razini unutar stručnih vijeća strojarstva i šest osnovnih škola.

Cilj je i problem istraživanja bio utvrditi postoji li razlika u komunikaciji nastavnika u školi s učenicima u periodu epidemije u odnosu na period prije epidemije prema kriterijima koje je odredio prof. dr. Pavao Brajša u svom testu.

Svi su ispitanici prije provedbe istraživanja upoznati s ciljem i zadacima ankete, koja je odrađena u online obliku putem Testmoza i Formsa, pri čemu im je zajamčena anonimnost uz molbu da na pitanja odgovore iskreno. Rezultati su istraživanja prikupljeni upitnicima, (koje je sastavio prof. Brajša), gdje su ispitanici bili dužni zaokružiti broj od 1 do 4 u ponuđenoj skali.

SADRŽAJ PROJEKTA;

Sadržaj se projekta sastoji od šest istraživanja:

  1. Koliko smo nedorečeni? (sudjelovalo 59 ispitanika, 21 Ž i 38 M),
  2. Kako se ponašam tijekom razgovora? (sudjelovalo 47 ispitanika, 20 Ž i 27 M),
  3. Koristim li u razgovoru više lijevu ili desnu hemisferu moždane kore? (sudjelovalo 45 ispitanika, 17 Ž i 28 M),
  4. Moji stavovi i odnosi tijekom razgovora. (sudjelovalo 37 ispitanika, 14 Ž i 23 M),
  5. Kako rješavam problem neslaganja sa sugovornikom? (sudjelovalo 16 Ž i 21 M),
  6. Jesam li u razgovoru razumljiv/va ili nerazumljiv/va? (sudjelovalo 15 Ž i 19 M).

Rezultati se istraživanja nalaze u priloženim privicima.

Istraživanje su proveli Zlatko Menalo, profesora stručnih predmeta u području rada strojarstva u Obrtničko-industrijskoj školi Županja i Nikica Menalo, učitelj matematike u Osnovnoj školi ” Bartola Kašića ” Vinkovci.