prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
projekt
Osnove lutkarstva za učenike

Osnove lutkarstva za učenike

Umjetnička organizacija Asser Savus predstavlja projekt lutkanet.planet koji se sastoji od više videouradaka, koji u nastalim izvanrednim, društvenim okolnostima, izazvanim epidemijom koronavirusa, pomoću digitalne tehnologije upoznaju korisnike, prvenstveno učenike, s osnovama lutkarstva.

Erasmus+ projekt Let’s STEM u OŠ Nikole Tesle u Zagrebu

Erasmus+ projekt Let’s STEM u OŠ Nikole Tesle u Zagrebu

Osnovna škola Nikole Tesle iz Zagreba kontinuirano sudjeluje u Erasmus+ projektima od 2014. godine. Dobitnici su i Erasmus akreditacije koja im je aktivna do 2027. godine. Trenutno su u tijeku tri projekta, a projekt koji završava je Let’s STEM: Solve, Think, Explore and Make.

Završna konferencija projekta “Green Seeds”

Završna konferencija projekta “Green Seeds”

U subotu, 2. srpnja 2022. godine, u Centru za kulturu Vela Luka održana je završna konferencija projekta “Green Seeds” u organizaciji Srednje škole Vela Luka. Učenici i nastavnici, sudionici projekta predstavili su trogodišnji rad na Erasmus+ projektu na kojem su radili od 9. mjeseca 2019., a koji završava 31. kolovoza 2022. godine. Glavna tema koja se provlačila u projektu je očuvanje okoliša i održivi razvoj.

eTwinning projekt “Slatko padanje, strujanje, tonjenje, plivanje i lebdenje”

eTwinning projekt “Slatko padanje, strujanje, tonjenje, plivanje i lebdenje”

U projektu “Slatko padanje, strujanje, tonjenje, plivanje i lebdenje” koji je trajao od veljače do lipnja 2022. godine, sudjelovali su učenici Gimnazije A. G. Matoša, Đakovo, Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku i I. gimnazije Osijek, pod mentorstvom profesorica fizike: Mirte Lulić, Mirele Macelaru i Snježane Novaković.

Dron liga

Dron liga

Dron liga je pilot projekt za darovite učenice i učenike srednjih škola Republike Hrvatske kojim se omogućava usvajanje naprednih STEM tehnologija kroz mentorirani, metodički oblikovan, kontinuirani, praktični rad s dronovima. U projektu sudjeluje Hrvatsko interdisciplinarno društvo kao Prijavitelj, te četiri srednje škole kao partnerske institucije: Tehnička škola Požega, Gimnazija Andrije Mohorovičića iz Rijeke, Tehnička škola Zadar i Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Zagreba.

Together-to get there – Erasmus+ projekt strateškog partnerstva

Together-to get there – Erasmus+ projekt strateškog partnerstva

Osnovna škola Franje Krežme iz Osijeka je sudjelovala u trogodišnjem (2019. – 2022.) Erasmus+ projektu strateškog partnerstva Together-to get there. Projektni tim su činili učitelji škola iz Finske, Grčke, Italije, Španjolske, Cipra i Hrvatske,  a glavni  je cilj projekta bilo jačanje ekološke osviještenosti učenika kroz primjenu timskog načina poučavanja i pozitivne psihologije. Nositelj projekta je bila finska škola Kaakkurin koulu, Oulun kaupunki, a koordinatorica iz OŠ Franje Krežme je bila Stanislava Kuharski, profesorica engleskog i njemačkog jezika.

Čuvari narodnog blaga

Čuvari narodnog blaga

Čuvari narodnog blaga izvannastavna je aktivnost koja se provodi u Osnovnoj školi „Ljubo Babićˮ u Jastrebarskom od 2018. godine s ciljem očuvanja kulturne i prirodne baštine. Voditeljica izvannastavne aktivnosti je Martina Tunuković, učiteljica hrvatskog jezika.

eTwinning projekt “Pjevaj, sviraj, pleši: Beatles”

eTwinning projekt “Pjevaj, sviraj, pleši: Beatles”

Učenici školskog zbora, mandolinskog orkestra, petih i šestih razreda Osnovne škole Meje iz Splita s mentorom Markom Čupićem, prof. glazbene kulture u šk. god. 2021/22 sudjelovali su u cjelogodišnjem eTwinning međunarodnom projektu “Pjevaj, sviraj, pleši: Beatles”. U projektu je sudjelovalo je 70 učitelja iz Hrvatske i Španjolske od kojih su većina bili učitelji glazbe, osnovne, srednje ili glazbene škole.

eTwinning projekt “Dječja mašta može svašta”

eTwinning projekt “Dječja mašta može svašta”

eTwinning projekt “Dječja mašta može svašta” je međunarodni projekt čije su autorice učiteljice Ivana Bašić iz Osnovne škole Opuzen i Lidija Hatadi iz Osnovne škole Dubrava. U tom međunarodnom projektu sudjelovalo je trideset učitelja, a provodio se cijelu nastavnu godinu u 1. b razredu OŠ Opuzen.