prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Poziv za prijavu na stručno usavršavanje “Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje”

Seminar “Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje” provodi se u Hrvatskoj od 1999. godine i u njega je do sada bilo uključeno više od 2000 učitelja/ica sa svih obrazovnih razina. O njegovoj kvaliteti i svrsishodnosti govore mnogi učitelji/ce koji uspješno primjenjuju filozofiju projekta u svojoj nastavi, ali i veliki broj napisanih školskih udžbenika u kojima su prezentirane metode i tehnike projekta.

Seminar donosi poseban okvir poučavanja koji sadrži 80 različitih tehnika i metoda koje se mogu odmah koristiti u nastavi, a s kojima se učenicima omogućuje da svjesno, s razumijevanjem i aktivno usvajaju nastavne sadržaje. Metode s kojima se učitelji upoznaju omogućavaju organizaciju nastave tako da je svaki učenik uključen, da se zadržava učenikova pažnja, povećava motivacija i razvija kritičko mišljenje. Metode nadalje potiču stvaralaštvo, rješavanje problema, inovativnost, poduzetnost, komunikativnost, prilagodljivost, rad u timu te stvaraju ugodno odgojno-obrazovno ozračje koje je poticaj za učenje i razrednu disciplinu.

Primjenom interaktivnih metoda nastava je usmjerena na učenika što mijenja i uloga učitelja koji postaje voditelj, suradnik, savjetnik, mentor, odgajatelj i pedagog koji organizira nastavni proces.

U osam radionica (ukupno 80 sati stručnog usavršavanja), praćenje napretka, kolegijalno opažanje nastave i individualnu povratnu informaciju od strane voditelja i voditeljica seminara sudionike i sudionice se potiče da kroz interaktivne metode ohrabruju i potiču učenike na otvorenu, ali odgovornu interakciju, surađuju s drugima, razvijaju odgovornost za vlastiti napredak i znanje te stječu naviku cjeloživotnog učenja i obrazovanja. U sklopu seminara sudionici dobivaju i osam8 priručnika koji teorijski i praktično prate sam sadržaj seminara.

Seminar će se održati u Zagrebu, u Osnovnoj školi Nikole Tesle, a datum početka radionice je subota, 24. rujna 2022. godine. Datumi ostalih radionica održavanja seminara će biti dogovoreni na prvom susretu.

Prijaviti se možete putem prijavnice na poveznici, a prijavu je potrebno poslati do subote, 10. rujna 2022. godine na adresu: mnekic@fso.hr.

Poziv u PDF formatu možete preuzeti ovdje.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Foruma za slobodu odgoja.