prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predavanje “Zašto školarac treba pravilnu prehranu?”

Osnovna škola Luka Botić iz Viškovaca organizirala je zanimljivo predavanje na mreži namijenjeno školarcima i njihovim roditeljima o prehrambenim navikama učenika i pravilnom izboru namirnica.

Škola je bila organizator zanimljivog i poučnog online predavanja o prehrani “Zašto školarac treba pravilnu prehranu?”. Predavanje je bilo namijenjeno sedmim i osmim razredima i njihovim roditeljima. U vremenu kad smo zaokupljeni epidemijom, očuvanjem zdravlja  i jačanjem imuniteta, tema je došla u pravi trenutak.

Predavanje je održano četvrtak, 2. prosinca 2021. godine, na platformi Teams, a održala ga je magistra nutricionizma Ivana Sović iz nutricionističkog savjetovališta pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo iz Osijeka. Osim škole, predavanju su prisustvovale još tri škole, Osnovna škola Drenje, Osnovna škola Đakovački Selci i Osnovna škola Silvije Strahimir Kranjčević, Levanjska Varoš. Cilj predavanja bio je osvijestiti značenje prehrane u životu školarca. Ona nije samo izvor energije, već i izvor oblikovanja našeg tijela te pokretač  sreće i zadovoljstva, zajedno uz kretanje, dobar san i smijeh, kako je rekla predavačica. Saznali smo što znači uravnotežena prehrana, kako dijelimo namirnice, u kojem omjeru ih unosimo u organizam, ali i kako prepoznati prehrambeni problem, ako on postoji, i kako se suočiti s njim i djelovati na vrijeme. Učenici, roditelji i nastavnici bili su zadovoljni izlaganjem, što je pokazala i interakcija nakon predavanja. Postavljeno je puno korisnih pitanja pa se tako raspravljalo o negativnom utjecaju gaziranih pića, kako uravnoteženo grickati, zašto ne preskakati obroke ili zašto jesti i masnu hranu.

Organizatorica predavanja, školska knjižničarka, Ivančica Jakobović Špoljar, nada se da će se suradnja Škole i NZJZ-a nastaviti, a s obzirom na odlično komuniciranje četiri škole na ovom susretu, podupire ideju o budućim zajedničkim online predavanjima o različitim temama.